25n
25N
25N

Ribó i Amigó coincideixen en la necessitat d'invertir en els centres educatius públics

Ribó i Amigó coincideixen en la necessitat d'invertir en els centres educatius públics
14/06/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, i la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, han visitat aquest matí el CEIP Gaspar Gil Polo, un centre públic en el qual s’invertiran 130.000 euros dins del Pla d’Estalvi Energètic, del que també es beneficiaran el col·legi Santiago Calatrava, a Benimàmet, amb una inversió de 185.000 euros, i el José Senent, de Massarrojos, amb 85.000 euros. Ribó i Amigó han ressaltat la necessitat de millorar els centres educatius públics de la ciutat, un objectiu al qual la Diputació destinarà més d’un milió d’euros.

«L’objectiu de la visita a aquest col·legi és posar en marxa un projecte que tenim en comú amb la Diputació per un import d’aproximadament 400.000 euros per a millorar l’eficiència energètica de tres centres educatius públics de la ciutat de València. Des de l’Ajuntament treballem en projectes de millora dels col·legis públics perquè és la nostra obligació i perquè tenim clar que un col·legi públic ha de disposar de la màxima qualitat possible en les seues infraestructures. En açò estem treballant partint d’una situació que era deficient. Els col·legis públics havien estat abandonats, però ara des de l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat estem fent passos importants per a canviar eixa situació», ha afirmat l’alcalde de València després de visitar, junt amb la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, el CEIP Gaspar Gil Polo, un dels tres centres triats dins del Pla d’Estalvi Energètic, en el qual s’invertirà 130.000 euros per a canviar la fusteria metàl·lica, tant exterior com interior, per evitar pèrdues energètiques, i es canviaran les actuals lluminàries per altres de tecnologia led.

Els altres dos centres escolars inclosos en aquest Pla d’Estalvi són el Santiago Calatrava, en Benimàmet, on la inversió serà de 180.000 euros, i el José Senent, de Massarrojos, en el qual s’invertiran 85.000 euros. «Es tracta de renovar els recobriments perquè no entre tanta calor ni tant fred, renovar els aïllaments acústics i aconseguir així el doble objectiu de millorar la qualitat de vida dels que estan dins i disminuir els consums energètics de la ciutat», ha dit l’alcalde.

MÉS D’UN MILIÓ D’EUROS EN LA CIUTAT DE VALÈNCIA

En aquesta visita al Gaspar Gil Polo, un CEIP amb 178 alumnes i una de les escoles públiques que ha rebut l’ajuda de la Diputació per a canviar portes i finestres, renovar lluminàries i aconseguir un estalvi energètic, la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha recordat que «des del minut zero en què entràrem al govern de la Diputació teníem clar que calia col·laborar amb totes les administracions amb l’objectiu de millorar les nostres escoles públiques que, com ha dit l’alcalde, durant molts anys havien sigut les grans abandonades. Per açò vam posar en marxa este Pla d’Estalvi Energètic en 2017, que hem reeditat enguany, i també un pla de millora de tots els espais educatius, incloent-hi escoletes, els conservatoris i les escoles d’adults, que en la ciutat de València suposa una inversió de més d’un milió d’euros».

Els centres de València que milloraran les seues condicions i les seues infraestructures gràcies a aquesta iniciativa són el Juan Manuel Montoya, Torrefiel, Conservatori Municipal i deu escoletes, amb una inversió total d’1.043.000 euros. «Per a nosaltres és una meravella poder col·laborar a millorar els centres públics. Les administracions no estem per a competir sinó per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. A aquests xiquets i xiquetes els dóna exactament igual qui posa els diners. El que volen és que la seua escola tinga les condicions que es mereix».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 + 19 =

CCCC
torrent