25n
25N
25N

S'invertiran 376.000 euros més per a netejar de canyes la conca del riu Túria

S'invertiran 376.000 euros més per a netejar de canyes la conca del riu Túria
20/08/2020 -

El Parc Natural del Túria durà a terme la regeneració del llit amb l’objectiu de recuperar l’hàbitat de la zona i acabar amb les espècies invasores. En concret, l’acció que començarà en el mes d’octubre té com a objectiu acabar amb la canya invasora, Arundodonax, mitjançant el desbrossament i triturat del canyar existent dins del programa de recuperació del llit que està duent a terme juntament amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i la Generalitat, i que està subvencionat amb 376.000 euros provinents dels fons europeus FEDER.

L’àrea de treball en la localitat comprén una longitud de més de 2 quilòmetres i 48.656 m² de canyamelars en el pas del riu Túria per Paterna, que se suma al programa d’actuació de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

La tinent d’Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Núria Campos ha ressaltat la importància d’aquesta actuació per a “garantir l’equilibri natural en les riberes del riu recuperant el seu hàbitat original i contribuint al desenvolupament d’espècies animals i vegetals autòctones”.

Per a això, una vegada llevat el canyar existent, es cobrirà durant mesos la zona amb un material geotèxtil, per a aconseguir l’asfíxia del rizoma, realitzant-se un manteniment continuat per a controlar rebrots de la canya i reparar el geotèxtil en cas de ser necessari.

Una vegada s’haja aconseguit l’esgotament de les reserves de les arrels de les canyes es procedirà a retirar la làmina obtenint com a resultat que desaparega aquesta espècie invasora i la consegüent restauració dels boscos de la ribera. L’Ajuntament de Paterna mantindrà el correcte estat de les conques perquè no torne a créixer aquesta espècie invasora.

“Aquesta acció se suma a l’actuació realitzada juntament amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer aquest mateix any i que està suposant la neteja de 50.000 metres quadrats de canyes en les riberes del riu Túria al seu pas per la Vallesa” ha recordat la Tinent d’Alcalde Campos.

I en aqueixa línia, Campos ha destacat el compromís de l’actual equip de govern per protegir els paratges naturals de la localitat i en particular del Parc Natural del Túria.”Mitjançant aquesta actuació de neteja de canyes en la ribera del riu, no sols contribuïm a reduir el risc d’incendis, sinó a recuperar un enclavament ecològic prioritari per a Paterna”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 17 =