25n
25N
25N

Inversió històrica de l'Estat per a salvar al transport públic

El Ministeri d’Hisenda va aprovar ahir un repartiment d’ajudes de 434 milions d’euros a 273 municipis del país

Inversió històrica de l'Estat per a salvar al transport públic
10/06/2021 -

L’any passat 2020 va ser molt dur per a moltes empreses a causa de les restriccions imposades per l’avanç de la covid. I el transport públic municipal no ha sigut cap excepció, ja que així s’ha vist reflectit en una important caiguda d’ingressos. Per tant, per a pal·liar aquestes pèrdues, en la jornada d’ahir el Consell de Ministres va aprovar unes subvencions extraordinàries per a aquest sector per valor de 434 milions d’euros, que es dividiran entre un total de 273 municipis de tot el territori espanyol. Unes ajudes històriques sense precedents.

Pel que respecta a l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València, cal destacar que rebrà un import de 18,21 milions d’euros dins d’aquests Fons Covid. Unes xifres una miqueta inferiors a la d’altres ciutats com Madrid o Barcelona. No obstant això, és necessari aclarir que la quantia total de diners es reparteix en funció dels ingressos obtinguts per les tarifes o preus públics corresponents a 2019, excloent l’IVA i altres impostos, i que es corresponen a un 40% d’aquests.

Tant és així que l’EMT percebrà 63 milions d’euros menys que l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona i 27 milions menys que al Consorci Regional de Transports de Madrid. L’explicació d’Hisenda sobre aquest tema fa referència al fet que aquestes entitats aporten més al finançament dels mitjans de transport locals. Així, d’aquestes ajudes són beneficiàries capítols, consells insulars i mancomunitats.

Alguns ajuntaments no sols de la Comunitat Valenciana, sinó de la resta del territori nacional, portaven mesos exigint al Govern una compensació per a pal·liar la pèrdua d’ingressos del transport públic. No obstant això, aquestes xifres exigides en un inici eren amb escreix superiors a les que s’han aprovat finalment: 1.000 milions. Un exemple d’això és València, on la xifra final no ha acabat de convéncer del tot a una part del Govern del Rialto.

Noves diferències entre PSPV i Compromís

Aquest finançament extern aprovat des del Govern espanyol no ha assegut de la mateixa manera als dos partits que governen a l’Ajuntament de València: Compromís i PSPV. I així ho han fet saber els seus representants públics.

Malgrat qualificar aquesta subvenció com una “bona notícia”, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha lamentat el retard amb el qual arriba aquesta ajuda, que suposa un 40% de la facturació de 2019. “Per fi, quasi un any després que es va anunciar, aquest Fons Covid ha arribat a les empreses públiques. És una bona notícia per a l’EMT, encara que crec que ha arribat tard, la qual cosa ha obligat al fet que les empreses de transport de tot l’estat, com la nostra EMT, hagen hagut d’acudir al finançament, i hagen demanat un crèdit per a pal·liar les pèrdues ocasionades per la pandèmia”, afirmava Ribó.

L’alcalde de la capital valenciana també va insistir que el Govern central hauria d’“estar pensant en alguna fórmula per a ajudar els ajuntaments a finançar la pèrdua d’ingressos que hem patit per la pandèmia”. En aquest sentit, ha reiterat la necessitat que hi haja una Llei de finançament estatal del transport urbà, ja que “els ajuntaments no podem fer front en solitari a aquest servei tan necessari”.

No obstant això, des de l’altre costat del govern valencià, es posa l’èmfasi en un altre aspecte. De fet, el portaveu del grup municipal socialista i regidor d’Hisenda a l’Ajuntament de València, Borja Sanjuán, posava en valor ahir l’aprovació en el Consell de Ministres d’Espanya d’un fons extra de 18,2 milions d’euros per a alleujar la deficitària situació de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) a conseqüència de la pandèmia.

És una excel·lent notícia que el govern de Pedro Sánchez vaja a aportar més de 18 milions d’euros per a rescatar a l’EMT i pal·liar la situació tan difícil que està vivint l’empresa. Aquesta aportació suposa que no hàgem de dedicar eixos recursos municipals a tapar eixe forat, la qual cosa ens permet pujar les inversions, donar més ajudes econòmiques o donar més ajudes socials”, explicava Sanjuan.

També ha fet una valoració el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, qui al·legava que aquesta aportació “és important, però insuficient” i recalcava el declarat per Ribó. “El govern de l’Estat ha d’ampliar les ajudes per les pèrdues ocasionades per la covid també en aquest 2021, i al mateix temps aprovar amb celeritat la Llei de Finançament del Transport que s’està debatent en el Congrés, per a fixar un marc estable i pluriennal de finançament del transport públic”, concloïa el regidor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 14 =