Invat·tur acull una jornada de formació sobre turisme accessible i bones pràctiques en el sector turístic valencià

Guardar

Invat·tur
Invat·tur

La directora general de Turisme, Raquel Huete, participa en l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) en una jornada formativa sobre turisme accessible. A la jornada, organitzada per l'Agència Valenciana del Turisme i la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (PREDIF), han confirmat la seua participació una trentena de professionals del sector turístic valencià. Comprendre el turisme accessible, els seus avantatges i oportunitats, la qual cosa ofereix al sector, millorar l'atenció i conéixer les seues bones pràctiques són els objectius d'aquesta jornada, que tindrà continuïtat el 29 de novembre a Alacant.

La jornada és oberta i en ella es presentaran diverses ponències en relació amb el turisme accessible. També se celebraran diverses taules redones amb participació d'empreses turístiques com Servigroup, Port Hotels i Terra Mítica Park i representants de l'administració, professionals del sector turístic i de les entitats socials locals, així com tècnics de les administracions relacionats amb la gestió del turisme, organització d'activitats culturals i esportives i gestió de transport. Els resultats d'aquestes taules de treball formaran part del Pla Estratègic de Turisme Accessible que es troba en fase de redacció.

Cal assenyalar que el mercat potencial del turisme accessible europeu s'estima en més de 130 milions de persones. El turisme, des de l'òptica de l'accessibilitat universal, proporciona beneficis a qualsevol viatger i, a aquesta consideració, se suma el fet que les tendències del mercat turístic actual, consideren que accessibilitat i qualitat són dos factors que estan estretament relacionats.

El turisme accessible ofereix un ampli ventall d'avantatges per a les destinacions que s'orienten a aquest mercat. A més de garantir la igualtat d'oportunitats en l'ús i gaudi de l'oferta turística a totes les persones, dota d'una millor qualitat als establiments i serveis turístics. A més, l'adequació de l'establiment o destinació turística a les necessitats de les persones amb discapacitat millora la imatge de les empreses i de la destinació, que pot promocionar-se com socialment responsable.

En el turisme accessible tenen la mateixa importància tant les característiques d'accessibilitat de l'establiment turístic, com el servei oferit en el mateix pel personal d'atenció al turista. Per açò, és important que els professionals del sector turístic reben la formació que els permeta conéixer en profunditat les necessitats de les persones amb discapacitat i desenvolupar les destreses i habilitats per a oferir-los l'atenció i el servei adequat, així com conéixer les característiques d'accessibilitat dels seus establiments per a poder informar els clients amb precisió.

Destacats