25n
25N
25N

La promotora d'Intu Mediterrani assegura "desconcert" per la campanya en contra

La promotora d'Intu Mediterrani assegura "desconcert" per la campanya en contra
14/11/2019 -

Intu Eurofund, l’empresa promotora del projecte de macrocentre comercial intu Mediterrani a Paterna, s’ha compromés a realitzar “una ambiciosa regeneració de la Mola per als ciutadans” i han manifestat el seu “complet desconcert” davant “la campanya de desprestigi orquestrada contra el centre d’oci Port Mediterrani en les últimes setmanes”.

Mitjançant un comunicat, els promotors han assenyalat que l’actuació “es desenvoluparà en terrenys de propietat privada, que en l’actualitat es troben degradats i que comprenen camps de cultiu de secà improductius, parcel·les abandonades, zones d’abocador il·legals, superfície de matoll i xicotetes zones de pineda descurades”.

En aquest sentit, han considerat com “una greu irresponsabilitat que alguns representants públics participen de la campanya de pressió al president de la Generalitat perquè es recórrega la recent sentència de la Secció Primera de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que anul·la, per considerar contrària a dret, la Resolució de la Conselleria d’Obres Públiques i Vertebració del Territori d’octubre de 2016 per la qual es va denegar el projecte Port Mediterrani i, per tant, la memòria ambiental prèvia que va ser emesa”.

Així mateix, intu Eurofund s’ha reafirmat en el compromís subscrit amb l’Ajuntament de Paterna el 20 de desembre de 2018 de “dur a terme una ambiciosa regeneració de la zona annexa al centre d’oci, situada en la partida de la Mola”.

Aquest pla, “desenvolupat en línia amb les prioritats del Pla Actua de l’ajuntament de Paterna, inclou la recuperació de 99.000 metres quadrats de zones verdes per a ús públic sent els eixos mediambientals el sanejament i revitalització de la Pinaeta, el desenvolupament d’un parc botànic en el barranc d’en Dolça i, en definitiva, la recuperació de la Mola com un dels espais amb millors dotacions per al gaudi de l’oci a l’aire lliure”.

En convivència amb cultius de secà i àmplies zones de pineda, intu “habilitarà dues sendes verdes, el refugi del pastor i un mirador per a gaudir de l’entorn; una zona de pícnic, un parc per a gossos i un espai per a milotxa o cometes, així com àrees de crossfit, bicicross i rocòdrom per a fomentar l’esport a l’aire lliure entre la població juvenil”. El planejament “ha incorporat un estudi ecològic i un pla de gestió de la biodiversitat amb mesures per a garantir la millora mediambiental”.

El centre d’oci serà “un espai avantguardista i sostenible, adaptat al relleu natural de les àrees circumdants i disposarà de la coberta verda més gran d’Europa, pròxima als 100.000 metres quadrats de superfície, en la qual es plantaran espècies autòctones i CAM4 que metabolizan el CO2”.

“Un referent internacional en sostenibilitat, sent el primer projecte del món que obtinga la certificació Breeam d’urbanisme, el mètode d’avaluació i certificació de la sostenibilitat de l’edificació líder en el món i tècnicament més avançat”, han assegurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 5 =

activem alfafar