caixa popular

154 intoxicats per tonyina adulterada a Espanya

S’investiga la venda de peix acolorit per a semblar més fresc

154 intoxicats per tonyina adulterada a Espanya
27/09/2017 -

El Ministeri de Sanitat ja ha confirmat la intoxicació de 154 persones a Espanya, així com en altres països europeus per consumir tonyina espanyola adulterada, i que almenys 105 casos es van produir per productes de la marca d’Almeria Garciden.

I és que la utilització de substàncies vegetals, que s’empren per a acolorir de roig la tonyina perquè semble més fresc, ha sigut el que ha provocat la presència d’histamina en quantitats elevades, una substància que es genera en el peix a causa de l’augment de bacteris.

Des de la Comissió Europea ja s’ha demanat a les autoritats espanyoles que aclarisquen, urgentment, les mesures que s’adoptaran per a fer front al frau de la tonyina adulterada. Així mateix, Brussel·les ha afirmat que la tonyina afectada anava destinat a la indústria conservera, i va rebre un tractament per a donar-li un aspecte més fresc i, així, vendre-ho a un preu més elevat.

L’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (Aecosan) ha assegurat que es mantenen activats els mecanismes necessaris per a garantir la seguretat del peix comercialitzat.

Per la seua banda, la Guàrdia Civil va informar, la setmana passada, que les intoxicacions han afectat Andalusia, Múrcia, València, Catalunya, Aragó, Castilla y León, Madrid i País Basc, així com a Alemanya, Portugal, França i Itàlia. A més, ja s’han investigat a set persones com a presumptes responsables d’aquest frau, als quals l’Institut Armat els imputa un delicte contra la salut pública, un altre de falsedat documental i un de relatiu als consumidors.

Des del Ministeri de Sanitat s’ha informat que la intoxicació per histamina no ha sigut greu per als afectats. S’ha cursat amb episodis de mal de gola, rubor, suor facial, nàusees i vòmits, cefalees i eritema cutani.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 4 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris