25n
25N
25N

Cabanyal Íntim manté viu el festival amb trobades escèniques més íntimes

Del 8 al 12 de setembre, ‘Íntims en Pausa’ tornarà a omplir d’art la ciutat de València

Cabanyal Íntim manté viu el festival amb trobades escèniques més íntimes
13/08/2020 -

La pandèmia del coronavirus no només ha paralitzat la celebració de múltiples esdeveniments culturals i festius, sinó que, en temps rècord, ha obligat a reinventar festivals que ja són un clàssic a la ciutat de València. Aquest és, sens dubte, el cas del festival Cabanyal Íntim. En aquesta ocasió, des de l’organització ja han anunciat que no celebraran la gran festa escènica a la qual ens tenen acostumats cada any, sinó que han apostat per trobades més íntimes que permetran continuar mantenint viva la llum d’aquest festival.

Així, sota el nom ‘Íntims en Pausa’, el Teatre el Musical (TEM) i La Mutant acolliran una programació especial, que tindrà lloc del 8 al 12 de setembre, estructurada en quatre apartats que convidaran a la reflexió i el debat escènic i social. En col·laboració amb l’Ajuntament de València, aquest festival tornarà a inundar d’art la ciutat amb documentals, accions participatives o mostres escèniques que anaven a formar part de la programació de Cabanyal Íntim 2020.

D’aquesta manera, per l’escenari del TEM passaran sis mostres que són tan sols un aperitiu escènic del qual hauria sigut la celebració del festival el mes de maig passat. A través d’una peça d’entre 5 i 15 minuts, explicaran com han viscut aquesta crisi sanitària i com ha afectat les seues creacions mitjançant la unió de la dansa de Charo Gil-Mascarell en Ahora es Infinitamente Pequeño; l’obra teatral ¿Qué nos ponemos? de Liz Dust i Marian Villaescusa; la improvisació de Juja Teatre amb Dins; l’audiovisual Será por tiempo: HORIZONTES de la companyia Dels Altres; o la peça multidisciplinària Réquiem por Kronos de Linda Vitolo i Anna Estellés.

‘Íntims en Pausa’

Així mateix, la programació del TEM la tancarà el Col·lectiu Miss Panamà, que convidarà al públic a gaudir de Theme Park Cabanyal Beta, un tour per un Cabanyal convertit en un parc temàtic “que permetrà al visitant contemplar escenes quotidianes del barri abans de l’era del cataclisme”.

Per part seua, La Mutant acollirà tant els documentals El afán y los días de MementoNet, que abordarà el desenvolupament de la producció teatral col·laborativa I tornarem a sopar al carrer, com Ella hace lo que quiere de Rosi Moreno Zahinos, que abordar l’herència educacional que han rebut les dones. A més, aquest espai també acollirà l’audiovisual Tempus Interruptus d’Anna Albaladejo i Isabel Caballero.

Com no podia ser d’una altra manera, ‘Íntims en Pausa’ posarà el fermall d’or als carrers del barri del Cabanyal amb una Dansa social itinerant, oberta a la participació ciutadana, que, amb la coreografia d’Ana Luján i el poema de Lorca que va convertir en música Camarón, recorrerà els carrers del barri fins a arribar a la riba de la platja.

Malgrat les dificultats que ha suposat la pandèmia, la cultura sempre ha sigut una supervivent. Ara, és moment de reinventar-se i el festival Cabanyal Íntim ha sabut molt bé com fer-ho.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =