25n
25N
25N

Intersindical Valenciana demana al nou govern "avançar en els drets laborals" i reduir la jornada laboral

Intersindical Valenciana demana al nou govern "avançar en els drets laborals" i reduir la jornada laboral
12/01/2020 -

Intersindical Valenciana ha demanat al nou govern “avançar en els drets laborals” i “treballar per reduir la jornada laboral, aconseguir un treball estable i retribuir, garantir un treball segur i saludable i defensar uns serveis públics de qualitat”.

El sindicat ha afirmat que “la configuració d’un nou govern estatal i la consolidació del govern valencià han de servir per a millorar les condicions laborals de les treballadores i treballadors”, així com “per a superar la pèrdua de drets que han sigut conseqüència de les polítiques d’austeritat imposades per la Troica i executades per diversos governs”, ha indicat en un comunicat.

De la mateixa manera, han expressat que “ara és el moment de recuperar tot allò perdut per aquestes polítiques neoliberals i també d’avançar en nous drets, noves reivindicacions i noves conquestes laborals i socials”.

Per a fer-ho viable, ha demanat al nou govern espanyol i al valencià que apliquen “tota una sèrie de mesures de caràcter laboral” per a “superar l’etapa anterior”.

Entre aquestes mesures, segons ha detallat, es troba la derogació de les reformes laborals de 2010 i 2012, de les reformes de les pensions de 2011 i 2013, la millora dels salaris, l’augment del Salari Mínim Interprofessional i les pensions mínimes, o l’establiment de clàusules de revisió salarial en tots els convenis col·lectius, incloent-hi en el personal empleat públic.

Finalment, el sindicat ha manifestat que “espera que els governs, les administracions i les patronals treballen per a avançar en els drets laborals i socials”. En cas contrari, han assegurat, “faran front amb mobilitzacions unitàries amb els sindicats, col·lectius i plataformes que compartisquen les seues reivindicacions i objectius”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 14 =