25n
25N
25N

Intersindical Valenciana llança la campanya 'Plantem Cara' per un sindicalisme "de classe, combatiu i valencià"

Intersindical Valenciana llança la campanya 'Plantem Cara' per un sindicalisme "de classe, combatiu i valencià"
02/01/2020 -

Intersindical Valenciana ha presentat la campanya “Plantem Cara” que es concreta en quatre grans línies de treball per a l’any 2020. Amb ella el sindicat advoca “per un sindicalisme de classe, autònom, combatiu, assembleari, feminista, ecologista i valencià, per la salut laboral, per la reducció de la jornada laboral i un treball estable i ben retribuït i per uns serveis públics de qualitat”.

La primera línia de treball tracta de posar en valor el paper del sindicalisme i, en concret, del model sindical que representen. “Un sindicalisme profundament democràtic i participatiu, on totes les decisions es prenen en les assemblees de treballadores i treballadors; majoritari i representatiu en diversos sectors, com per exemple la Generalitat Valenciana, Ford, À Punt, EMT, FGV, ensenyament públic, administració de justícia, sanitat, universitats valencianes, sector públic instrumental, administració del Consell, administracions locals”.

“I en diverses empreses públiques i privades; autofinançat per les quotes de les persones afiliades, un fet que, a diferència altres sindicats, li garanteix la total independència i autonomia sindical i vinculat a la realitat laboral, social i política del territori”, han assegurat des de l’organització.

‘Plantem Cara’ també vol posar en relleu que, “malgrat la normativa que regula la participació, la negociació col·lectiva i les eleccions sindicals que afavoreix el bisindicalisme, que ha tingut com a exemple recent l’expulsió de la Intersindical Valenciana de Taula General de Negociació de la Generalitat Valenciana, el sindicat manté un creixement sostingut en afiliació i delegades i delegats i una gran activitat sindical i sociopolítica”.

Per al Sindicat, l’aplicació de mesures restrictives respecte a la llibertat sindical “no seran un obstacle per a fer front i defensar els drets de les treballadores i treballadors i dels sectors més desfavorits de la societat, així com per a continuar creixent en tots els sectors del món del treball”.

No obstant això, Intersindical Valenciana reclama la modificació de la Llei orgànica de Llibertat Sindical (LOLS), l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic (EBEP), la Llei de Participació Institucional i totes les normatives legals sobre la representació sindical i negociació col·lectiva “per a afavorir una vertadera llibertat i pluralitat sindical”.

La campanya tindrà continuïtat fins al VI Congrés de la Intersindical Valenciana que serà el febrer de 2021. Aquesta comptarà amb diversos materials de suport –cartells, vídeos, díptics– i es faran assemblees en els centres de treball i en les localitats valencianes. “Per a informar del nostre model sindical, crear noves seccions sindicals i augmentar la nostra implantació sectorial i territorial”, ha manifestat el sindicat.

Segons ha indicat l’organització, aquesta campanya també té com a objectiu tornar a sindicalitzar els centres de treball i recuperar les assemblees “com una eina de debat i de decisió de les treballadores i treballadors per a enfortir el moviment sindical de base davant el sindicalisme burocràtic i piramidal que representa el bisindicalisme”.

REDUIR LA JORNADA, TREBALL ESTABLE I SERVEIS PÚBLICS DE QUALITAT

Intersindical Valenciana centrarà la seua acció sindical durant els pròxims mesos a “reduir la jornada laboral, aconseguir un treball estable i ben retribuït, garantir un treball segur i saludable i defensar uns serveis públics de qualitat”. Segons el sindicat, la configuració d’un nou govern estatal i la consolidació del govern valencià han de servir per a millorar les condicions laborals de les treballadores i treballadors i per a superar la pèrdua de drets que han sigut conseqüència de les polítiques d’austeritat imposades per la Troica i executades per diversos governs.

“Ara és el moment de recuperar tot allò perdut per aquestes polítiques neoliberals i també d’avançar en nous drets, noves reivindicacions i noves conquestes laborals i socials. Per a aconseguir-ho, nosaltres ‘Plantem Cara’ davant els governs, les administracions i les patronals que es neguen a fer-ho i ‘Plantem Cara’ convocant, si fa falta, mobilitzacions unitàries amb els sindicats, col·lectius i plataformes que compartisquen les nostres reivindicacions i objectius”, han anunciat.

Per a fer-ho viable, el sindicat demana al nou govern que aplique una sèrie de mesures de caràcter laboral per a superar l’etapa anterior com per exemple, derogar les reformes laborals de 2010 i 2012, drogar de les reformes de les pensions de 2011 i 2013, millorar els salaris, augmentar del Salari Mínim Interprofessional i les pensions mínimes, establir clàusules de revisió salarial en tots els convenis col·lectius, incloent-hi en el personal empleat públic i reduir la jornada laboral, així com reordenar i racionalitzar els horaris laborals.

A més reclamen que es complisca la normativa i les disposicions sobre salut i seguretat laboral, es revertisquen les concessions administratives i potencien els serveis públics essencials –educació, sanitat, serveis socials, transport, corders comuns i dependència, entre altres–, que s’establisquen mecanismes de consolidació en el treball del personal precari de les administracions públiques, que combaten la bretxa salarial.

Finalment demanden que es pose fi en el món del treball a les discriminacions per raons de sexe, orientació sexual, procedència o edat. A més que s’establisca una renda bàsica universal, una fiscalitat progressiva i una sobirania fiscal i hisenda pròpia, avançar cap a un nou model productiu valencià i establir un marc valencià de relacions laborals i de prestacions socials.

Finalment, per a Intersindical Valenciana l’objectiu és “que totes i tots facen front al neoliberalisme per a posar en marxa mesures per a organitzar-se a garantir els drets de les treballadores i treballadors, i dels sectors i col·lectius socials més desfavorits, per a redistribuir la riquesa i avançar en la justícia social per a aconseguir una societat més lliure, més justa i més igualitària”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 8 =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent