25n
25N
25N

Intersindical Valenciana convoca una manifestació "per la recuperació del poder adquisitiu dels empleats públics"

Intersindical Valenciana convoca una manifestació "per la recuperació del poder adquisitiu dels empleats públics"
01/12/2019 -

Intersindical Valenciana ha convocat una manifestació per a dimecres que ve, 4 de desembre, a les 11 hores en la Conselleria d’Hisenda a València per a “exigir la recuperació del poder adquisitiu de les empleades i empleats públics”.

La manifestació s’iniciarà en la Conselleria d’Hisenda i anirà a les Corts Valencianes, la seu de la Vicepresidència del Consell i El Palau de la Generalitat per a “assenyalar” els “diferents òrgans de l’Administració que poden actuar per a resoldre aquesta situació”, segons ha informat el sindicat en un comunicat.

Intersindical Valenciana ha considerat que el Consell i Les Corts “han de prendre la iniciativa” per a “donar una resposta a les legítimes reivindicacions del personal empleat públic valencià”.

En eixe sentit, la reivindicació es concreta en l’habilitació d’un fons de compensació salarial del 2% en els Pressupostos de la Generalitat de 2020. Aquest fons serviria per a “posar fi a una situació que es manté des de fa anys”.

Les empleades i empleats públics han sigut castigats en època de creixement econòmic i, especialment, en l’última crisi. Una situació que ha afectat greument els salaris, les plantilles, els drets laborals i la precarietat”, han criticat des del sindicat.

Aquest fons compensador es contempla en l’Acord de Legislatura que es va signar entre els sindicats CCOO, FESES, Intersindical Valenciana i UGT i el Govern del Botànic el juny de 2019. “Des de llavors mai s’ha sabut res, malgrat la insistència d’Intersindical Valenciana als diferents àmbits de negociació”, han expressat.

La Taula General de Negociació (MGN I) va acordar el passat 29 d’octubre els increments salarials previstos en el II Acord per a la Millora de l’Ocupació Pública, signat a Madrid en 2018 entre CCOO, CSI-F, UGT i el llavors ministre de Funció Pública Cristóbal Montoro, “sense que cap dels sindicats presents ni l’Administració van fer esment d’aquest compromís”, ha explicat.

“ARA ESTÀ MÉS JUSTIFICAT QUE MAI”

“L’exclusió de la Intersindical Valenciana de la MGN I li ha vingut molt bé al Consell en facilitar-li l’oblit del fons de compensació de les negociacions de les retribucions per 2020”, han censurat, al mateix temps que han denunciat que “els sindicats presents, que representen només el 41% dels votants, no han defensat amb força i coherència ni l’habilitació del fons ni els drets laborals i econòmics del personal que treballa”.

Intersindical Valenciana considera que “ara està més justificat que mai continuar reivindicant el compliment dels compromisos pactats en l’Acord de Legislatura d’habilitació d’un fons extraordinari per a la recuperació del poder adquisitiu del personal de la Generalitat i que quantifiquen en un 2% de la massa salarial pels Pressupostos de 2020, sense que això implique cap renúncia al fet que es torne a habilitar en successius exercicis pressupostaris”.

A més, han afegit que “en cas que el Consell de la Generalitat no accepte les reivindicacions, es convocaran noves mobilitzacions en el sector fins a aconseguir la restitució dels drets del personal del sector públic valencià”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × quatre =

ccccinema
lleida 2020
activem alfafar