Intersindical proposa un marc normatiu que regule la competència lingüística en l'accés a l'administració

Intersindical proposa un marc normatiu que regule la competència lingüística en l'accés a l'administració
14/10/2018 -

Intersindical Valenciana ha presentat als grups parlamentaris de les Corts una proposta de modificació de l’avantprojecte de Llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d’Organització de la Generalitat per a 2019, amb la finalitat d’establir un marc normatiu que regule la competència lingüística per a l’accés a les administracions públiques.

El sindicat ha lliurat als grups PSPV-PSOE, Compromís, Podem, Ciutadans, PP i mixt un document en el qual planteja modificar l’actual Llei 10/2010 de la Generalitat, d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana, a través de l’anomenada llei d’acompanyament dels Pressupostos de 2019.

En concret, proposa la modificació dels articles 35, 42, 53, 88, 100 i 141, i les disposicions finals segona i tercera, detalla la central en un comunicat.

Per a Intersindical, l’endarreriment de la negociació i posterior tramitació parlamentària de l’avantprojecte de Llei de la Funció Pública Valenciana “dificulta” la seua aprovació en Les Corts abans que concloga la legislatura en 2019.

Aquesta circumstància suposa, segons el parer del sindicat, “la perpetuació en el temps de la vulneració dels drets lingüístics dels valencians que usen el valencià com a llengua vehicular en les seues relacions amb les administracions públiques valencianes.

ACCELERAR EL PROCÉS CAP A la IGUALTAT LINGÜÍSTICA

Per a evitar-ho, i amb la finalitat d'”impulsar i accelerar el procés cap a la igualtat lingüística en les administracions”, Intersindical considera que no hi ha “cap impediment formal ni material” per a modificar la normativa mitjançant la Llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera, i d’Organització de la Generalitat per a 2019.

L’organització sindical defensa així la introducció en l’articulat de la llei les referències necessàries per a la regulació de la capacitació lingüística dels funcionaris.

Intersindical espera que les seues propostes siguen acceptades pels grups de les Corts per a “garantir els drets lingüístics dels valencians, avançar cap a una vertadera igualtat lingüística i acomplir als reiterats compromisos subscrits pels partits del Botànic i el Consell amb la societat valenciana i la representació sindical majoritària dels empleats públics”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − tretze =

sagunt a escena 2019
turismo salou