25n
25N
25N

Intersindical dóna suport a les accions d'aquest dissabte pel sistema públic de pensions per a "donar una eixida al conflicte"

E.P

Intersindical dóna suport a les accions d'aquest dissabte pel sistema públic de pensions per a "donar una eixida al conflicte"
01/02/2019 -

Intersindical Valenciana se suma aquest dissabte, 2 de febrer, a les mobilitzacions convocades per la coordinadora estatal i la de la Comunitat en defensa del sistema públic de pensions, amb concentracions i manifestacions en nombroses localitats valencianes.

El sindicat dóna suport així les reivindicacions de les coordinadores de pensionistes a l’ésser “les interlocutores vàlides per a donar una eixida al conflicte generat per les polítiques al voltant de les pensions dels diferents governs”.

Les mesures que reclamen aquestes organitzacions es resumeixen en una revaloració de les pensions sobre la base de l’IPC real, una pensió mínima de 1.080 euros, el blindatge constitucional de les pensions, l’eliminació de la bretxa de gènere, l’establiment de la jubilació als 65 anys i l’oposició a l’augment dels anys cotitzats per a determinar el càlcul de la jubilació.

Per a aconseguir-les, Intersindical defensa en un comunicat que aquest tipus de mobilitzacions són necessàries per a garantir unes pensions públiques “dignes” per a totes les persones. Però adverteix que “Espanya és un dels estats de la Unió Europea que menys diners destina a les pensions de les seues persones majors”.

En aquest context, la central recorda que les reformes de les pensions de 2011, “aprovada pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, CCOO, UGT i CEOE”, i 2013, “imposada pel Govern de Mariano Rajoy”, van suposar, al seu judici, una deterioració dels drets socials i econòmics dels actuals i dels futurs pensionistes.

En conseqüència, Intersindical Valenciana reivindica la derogació de les dues reformes de les pensions i la recuperació dels drets perduts pels efectes negatius de les dues reformes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × quatre =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa