25n
25N
25N

Quasi 300 interns tornen a veure a les seues famílies en la primera setmana de desconfinament en la Comunitat

Quasi 300 interns tornen a veure a les seues famílies en la primera setmana de desconfinament en la Comunitat
21/05/2020 -

Prop de 300 interns han tornat a veure a les seues famílies en els centres penitenciaris de la Comunitat Valenciana, des de l’entrada en vigor dijous passat de l’Ordre del Ministeri de l’Interior per a flexibilitzar les mesures adoptades per a evitar l’expansió de la Covid-19 en les presons, segons ha informat Institucions Penitenciàries.

L’ordre, que contempla el retorn de les comunicacions ordinàries, per locutori, i la represa dels permisos d’eixida, sempre que es gaudisquen dins de la província, només afecta les presons en fase 1 o 2.

Les comunicacions s’estan realitzant “amb totes les garanties sanitàries, com l’obligació d’usar guants i màscares per part de familiars i interns, la desinfecció dels locutoris entre comunicació i comunicació i una desinfecció general una vegada per setmana”, ha detallat en un comunicat.

A més s’han reduït la capacitat del departament de Comunicacions al 50 per cent encara que les visites s’han ampliat a sis dies a la setmana en diversos torns, matí i vesprada.

Des de l’entrada en vigor de l’Ordre d’Interior han sol·licitat a més gaudir de permís mig centenar d’interns en els centres de la Comunitat Valenciana. Només s’autoritzen aquells que es gaudeixen a la província en la qual es troba el centre penitenciari i únicament quan els interns signen un coneixement per a romandre en observació al seu retorn durant 14 dies o el temps que determinen els serveis sanitaris. Fins hui cap intern ha donat positiu per Covid-19 a les presons valencianes.

Durant la crisi sanitària i el tancament dels establiments a l’exterior, l’absència de comunicacions es va tractar de pal·liar augmentant a 15 el nombre de trucades telefòniques a les quals tenen dret els interns, trucades gratuïtes per a aquelles persones sense recursos.

A més, es van repartir telèfons mòbils per a la realització de videotelefonades. A les presons de la Comunitat es van realitzar 13.300 comunicacions a través d’aquest sistema, que tant directors com interns han qualificat d'”èxit”. Ara és intenció de la Secretària General regular el seu ús perquè romanguen com a fórmula per a les comunicacions de les persones privades de llibertat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + catorze =

museo prehistoria
museo prehistoria