25n
25N
25N

Interns del Centre Penitenciari de Picassent agredeixen a tres funcionaris durant un escorcoll

Institucions penitenciàries assegura que els funcionaris van continuar amb la seua jornada de treball després de l’incident

Interns del Centre Penitenciari de Picassent agredeixen a tres funcionaris durant un escorcoll
27/01/2020 -

Interns del Centre Penitenciari de Picassent (València) han agredit a tres funcionaris durant un escorcoll per a comprovar si els reclusos portaven substàncies prohibides, segons fonts d’Institucions Penitenciàries i el sindicat CSIF.

Els fets van ocórrer a primera hora de la vesprada d’aquest diumenge, quan el cap de servei del mòdul 8 de la Unitat de Compliment realitzava un escorcoll al costat de dos funcionaris perquè sospitaven que uns reclusos podien estar en possessió de substàncies prohibides. En aquell moment, un d’ells va començar a “actuar de manera agressiva” i un segon intern se li va sumar, segons han explicat des d’Institucions Penitenciàries a Europa Press.

Els treballadors van aconseguir reduir als interns i ficar-los de nou en la seua cel·la. Una vegada en les seues cel·les, van sol·licitar reforços i, al costat d’altres funcionaris, van reduir de nou als presos i els van conduir a aïllament. Institucions Penitenciàries ha detallat que, després de l’agressió, els tres funcionaris van continuar amb la seua jornada de treball.

Després d’aquest succés, el sindicat CSIF ha alertat del “desemparament” que pateix el col·lectiu de treballadors del centre penitenciari Antonio Asunción, a Picassent.

La central sindical, en un comunicat, ha denunciat la “manca de treballadors i dèficit en formació”. Ha reivindicat una “formació presencial adequada per a la realitat del mitjà i que aconseguisca la totalitat dels funcionaris”. CSIF també retrau “falta de mitjans materials, com un vestuari no apte per a aquest treball o uns guants d’escorcoll compromesos per la Secretaria General i que no proporcionen”.

Així mateix, el sindicat ha assegurat que ha demanat la compra de pistoles elèctriques per a “el seu ús solament davant aquestes situacions, que ja s’està adquirint per a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i que es nega als funcionaris de presons”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 15 =