25n
Orgull
Orgull

Internet Freedom Festival torna per a consolidar València com a "capital mundial dels drets digitals"

E.P.

Internet Freedom Festival torna per a consolidar València com a "capital mundial dels drets digitals"
19/08/2018 -

La cinquena edició de la Internet Freedom Festival, que se celebrarà a València entre els dies 1 i 5 d’abril 2019 en el centre de las Naves, apostarà per estrényer “encara més els seus llaços amb la ciutat per a convertir-la en la capital mundial dels drets digitals” a través de la Internet Freedom Week València. La nova edició persegueix l’objectiu de “convidar als valencians a unir-se a la reflexió sobre com ha de ser la Internet que volem”.

Així ho ha apuntat en un comunicat el director del festival, Pepe Borrás, qui ha assenyalat que “sense una educació digital bàsica, acceptarem els termes d’un futur en el qual nostre jo digital tindrà cada vegada menys llibertats”.

Amb aquesta iniciativa, la trobada obri a la ciutat la temàtica dels drets humans en l’era digital mitjançant la creació d’activitats relacionades en col·laboració amb diferents espais de la ciutat (cicles de cinema, tallers o exposicions d’art).

A més, la pròxima edició estarà dirigida a reflexionar “sobre com està evolucionant la xarxa i com volem que siga”. “Estem creant algorismes racistes, masclistes o classistes? Si internet és de tots i per a tots, quin hauria de ser el nostre paper com a ciutadans? Estem patint un colonialisme digital?”, ha assenyalat Borrás.

NOVES LÍNIES DE RECERCA

Anticipar l’impacte a mitjà termini d’Internet serà una de les noves línies de recerca de la Internet Freedom Festival (IFF). Aquest tema se sumarà als abordats ja en convocatòries anteriors com la seguretat en Internet, la lluita contra l’assetjament masclista en les xarxes, o les tècniques per a eludir la censura en els països totalitaris.

També, com en les cites anteriors, l’IFF serà punt de trobada de tots els agents implicats en la defensa de les llibertats en la xarxa, des de programadors a activistes, passant per ONG o advocats.

L’objectiu d’aquesta edició, segons ha explicat Borrás, és aconseguir els 2.000 participants. En 2018, la xifra total d’assistents va ser de 1.700 registrats de 130 països dels cinc continents, que van dur a terme més de 300 sessions.

Des de l’organització del festival han destacat que enguany el nombre participants dones i gènere fluid va ser de 53% (tant de públic com de ponents), la qual cosa converteix a l’IFF en la “trobada internacional sobre noves tecnologies més igualitàries del món”.

Entre els participants figuren les associacions internacionals més importants relacionades amb la defensa dels drets i llibertats en Internet. En l’IFF 2019, que compta amb l’ajuda de la Conselleria de Transparència, estaran presents associacions com Tor, Mozilla, Electronic Frontier Foundation, Reporteros sin Fronteras, la Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Informació (PDLI), el Committee to Protect Journalists, American Civil Liberties Union (ACLU), Creative Commons, European Digital Rights (EDRI), Freedom of the Press Foundation o Wikimedia entre moltes altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − un =