25n
25N
25N

Una interna de Picassent agredeix amb un bolígraf a una altra reclusa i a dues funcionàries

Una interna de Picassent agredeix amb un bolígraf a una altra reclusa i a dues funcionàries
22/09/2019 -

Una interna del Centre Penitenciari de Picassent ha agredit aquest diumenge amb un bolígraf a una altra reclusa i a dues funcionàries de la presó, que no van requerir trasllat a cap centre de salut, segons ha explicat l’Associació de treballadors penitenciaris El teu Abandó Em Pot Matar (TAMPM).

Pel que sembla, dues internes classificades en primer grau de la presó de Picassent es van enredar aquest dissabte en una “violenta” baralla al pati i una d’elles portava un bolígraf que va utilitzar com a arma i amb el qual va provocar diverses ferides a l’altra interna, ha relatat l’organització en un comunicat.

Quan les treballadores de la presó van intervindre per a detindre l’agressió, una funcionària va rebre una burxada a la mà que li va provocar sagnat i un colp en la boca. Una altra companya va patir una contusió de
nina esquerra.

Totes dues treballadores van rebre assistència en la infermeria de la presó, encara que no van necessitar ser traslladades a cap centre hospitalari, ha detallat TAMPM, que afig que la interna tenia antecedents d’agressió a funcionàries.

El col·lectiu ha afirmat que l’incident “no ha sigut més greu gràcies a la professionalitat de les funcionàries del departament de Règim Tancat i a la rapidesa amb la qual van acudir els reforços de la resta de la plantilla que es van sol·licitar davant la gravetat de l’incident”.

L’associació ha desitjat la “ràpida recuperació” de les dues treballadores i ha denunciat a més “l’agressió diària que pateixen els funcionaris de presons”.

“La falta de personal en aquest centre després del cessament dels funcionaris que han obtingut plaça en l’últim concurs de trasllats, unit al cessament de tots els funcionaris en pràctiques que estaven
a Picassent, ha provocat una alarmant falta de personal i, per tant, el menyscapte en la seguretat dels funcionaris i interns”, ha alertat.

Per a aquesta organització, “tot això demostra la nefasta gestió del secretari general d’Institucions Penitenciàries, Ángel Ortiz, i del seu gabinet de Recursos Humans”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × cinc =

lleida 2020
activem alfafar