25n
25N
25N

Els intercanvis escolars, també, en valencià

Les ajudes podran arribar a un màxim de 1.000 euros per a sufragar les despeses de l’intercanvi

Els intercanvis escolars, també, en valencià
05/02/2019 -

Un nou impuls per a la promoció del valencià. La Conselleria d’Educació ha convocat les ajudes per a fomentar els intercanvis d’estudiants, però, en aquesta ocasió, entre alumnat de centres escolars situats en zones castellanoparlants amb alumnat de col·legis amb predomini de l’ús del valencià. I és que seguint la tònica dels intercanvis lingüístics per a aprendre o perfeccionar el coneixement de llengües estrangeres, des de la conselleria que dirigeix Vicent Marzà s’ha apostat per aplicar aquest model al valencià.

D’aquesta manera, tal com es reflecteix en la resolució publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), a aquestes ajudes, que s’atorgaran en règim de concurrència competitiva, podran accedir els centres públics de territoris de predomini lingüístic en castellà, que realitzen projectes d’intercanvi amb centres de territoris de predomini lingüístic en valencià, però també aquells centres que es troben en territoris amb predomini del valencià, però que el seu alumnat siga, majoritàriament, castellanoparlants.

Les ajudes podran arribar, en cada cas, a un màxim de 1.000 euros, que es destinaran a sufragar les despeses comunes de l’intercanvi, com a despeses de transport, manutenció, hostalatge o entrades per a activitats culturals, entre altres. I és que l’objectiu final d’aquests intercanvis serà que l’alumnat realitze, durant eixe període de temps, diferents activitats d'”ús real del valencià” per a millorar la competència comunicativa.

Els criteris per a concedir aquestes ajudes tindran en compte diferents aspectes, com el nombre de participants en el projecte d’intercanvi; la distància entre les poblacions que realitzen l’intercanvi, sent més puntuats els casos en els quals la distància entre les poblacions siga major; el període de durada de l’intercanvi; la realització d’activitats culturals complementàries que afavorisquen el coneixement del patrimoni cultural i lingüístic de la localitat o la comarca del centre de destinació; o la possibilitat de transferir aquest projecte a altres contextos educatius, entre altres criteris. Així mateix, el professorat que participe en aquests intercanvis rebrà crèdits.

El foment i la promoció de l’ús del valencià ha sigut un dels senyals d’identitat de la Conselleria d’Educació i, una vegada més, amb aquesta nova línia d’ajudes, es torna a situar al valencià en el mateix nivell que el castellà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + divuit =

bombers
bombers