25n
25N
25N

L'intercanviador de Xàtiva començarà a funcionar la pròxima setmana

Les obres de l’intercanviador de Xàtiva, que facilitarà les connexions entre les línies de l’EMT, finalitzaran aquest dissabte

L'intercanviador de Xàtiva començarà a funcionar la pròxima setmana
28/02/2020 -

Falten només uns dies perquè l’intercanviador del carrer Xàtiva comence a funcionar. Aquest dissabte, 29 de febrer, finalitzaran les obres, i la setmana que ve, aquesta macroparada d’autobusos estarà preparada per a acollir les diferents línies de l’EMT. I és que la idea és que aquest intercanviador comence a funcionar durant la celebració de les Falles, moment en el qual algunes línies de l’EMT pateixen modificacions en el seu recorregut.

Així, com informen fonts de l’Empresa Municipal de Transport, hui es procedirà a pintar un pas de vianants, mentre que demà es procedirà a netejar la zona perquè no hi haja restes de les obres. Fins al 20 de març, les noves parades se senyalitzaran amb pals de marquesines. Després, se substituiran per una marquesina de 15 metres per a la illeta, i una de 5 metres per a la vorera.

Aquesta nova parada permetrà el transbord entre diferents línies i solucionarà, a més, un problema essencial: el trasllat de parades de la Plaça de l’Ajuntament per la seua pròxima conversió en zona de vianants. D’aquesta manera, no només rebrà les línies de l’EMT que es desplacen des de la Porta de la Mar en direcció al carrer Colón, sinó que servirà d’enllaç de la línia C1, que assumirà el recorregut de l’actual L5, que desapareixerà.

D’aquesta manera, l’intercanviador del carrer Xàtiva facilitarà les connexions de les línies 10, 11, 28, 62, 70, 71, 72, 91 i C1. Aquesta última comptarà amb un total de 18 parades, i recorrerà el carrer de la Pau, plaça de la Reina, plaça de l’Ajuntament i Marqués de Sotelo fins a arribar a l’intercanviador. A continuació, seguirà per Guillem de Castro, en direcció a les Torres de Quart i de Serrans. El recorregut de la C1 tornarà a començar en arribar a l’intercanviador de Tetuan – Porta de la Mar.

I, què passarà amb les línies nocturnes de l’EMT? Totes elles tenien la seua parada d’origen a la plaça de l’Ajuntament. Després de la seua conversió en zona de vianants, les parades també es modificaran per a garantir la continuïtat d’aquest servei. Així, les parades del centre quedarien així: la N1, N2, N6, N8, N9 i N10 es traslladen a Marqués de Sotelo, encara que la N2 i la N10 seran les úniques que sí que mantindran la parada a la plaça de l’Ajuntament.

D’altra banda, la N3 i N7 pararan al carrer Sant Pau; mentre que a l’intercanviador del carrer Xàtiva tindran la seua parada la N4 i la N5. La resta del recorregut no es modificarà i, només les línies N1, N2, N8 i N10 utilitzaran el carrer Colón per a arribar a les parades modificades, ja que a partir del 20 de març ja no es podrà circular per dins de la plaça de l’Ajuntament.

Finalment, desapareixerà la denominació de les línies nocturnes N89 i N90 – ara seran L89 i L90 –, però ampliaran el seu horari per a garantir el servei nocturn com fins ara.

A partir de 20 de març, la plaça de l’Ajuntament es tancarà, de manera permanent, al trànsit rodat. En un primer moment, aquesta actuació es durà a terme mitjançant una actuació blana a base de bàculs, pilons i jardineres de diferents grandàries. Des d’eixe moment, només es permetrà l’accés als aparcaments privats, al servei de càrrega i descàrrega i al transport públic – EMT i Taxi –. El trànsit rodat es mantindrà pel carrer Roger de Lauria cap a Marqués de Sotelo i Periodista Azzati.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =