25n
25N
25N

El bescanviador del carrer Xàtiva començarà a funcionar a principis del mes de març

A partir del 23 de març, la línia llançadora C1 començarà a funcionar

El bescanviador del carrer Xàtiva començarà a funcionar a principis del mes de març
16/01/2020 -

A principis del mes de març, les obres del bescanviador del carrer Xàtiva hauran finalitzat. Així ho ha anunciat el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, en la reunió informativa d’aquest matí. I és que la idea és que, abans que comencen les Falles de 2020, aquesta macroparada d’autobusos estiga llesta per a acollir les línies que es desvien per la celebració de les festes josefina. No obstant això, el seu funcionament es mantindrà fix.

Aquesta nova parada permetrà el transbord entre diferents línies i solucionarà, a més, un problema essencial: el trasllat de parades de la Plaça de l’Ajuntament per la seua pròxima peatonalització. D’aquesta manera, no només rebrà les línies de l’EMT que es desplacen des de la Porta de la Mar en direcció al carrer Colón, sinó que servirà d’enllaç de la línia C1, una línia llançadora que connectarà el bescanviador de Tetuan amb el de Xàtiva amb una freqüència d’entre quatre i cinc minuts.

A més, la C1 serà l’única línia d’autobús que podrà circular per la plaça de l’Ajuntament després de la seua peatonalització, que començarà el pròxim 20 de març. Per a això, es crearà una parada en la zona central de la plaça -enfront de Correus -. En aquest punt, Grezzi ha assenyalat que “s’instal·laran unes plataformes provisionals perquè aquest servei d’autobús puga estar ja en funcionament a partir del 23 de març, aproximadament”.

I és que cal recordar que, a partir del 20 de març, la plaça de l’Ajuntament es tancarà al trànsit rodat, en un primer moment, mitjançant una actuació blana a base de senyalitzacions, jardineres i pilons. A partir de llavors, només es permetrà l’accés als aparcaments privats, al servei de càrrega i descàrrega, al Taxi i a la línia C1 de l’EMT. El trànsit rodat es mantindrà pel carrer Roger de Lauria cap a Marqués de Sotelo i Periodista Azzati.

Aquesta actuació també afectarà la plaça de la Reina, ja que, també a partir del mes de març, les línies de l’EMT ja no efectuaran la seua parada en eixe punt. Grezzi ha explicat que, més endavant, “s’informarà dels canvis en les parades de l’EMT amb més detall”. Així i tot, el que sí que queda clar és que el servei d’autobús de València millorarà notablement.

Més informació

1 Comentari

  1. Xavier Baltanás
    Xavier Baltanás gener 17, 20:05

    No acabo de ver el proyecto como la solución al cierre de la plaza para multitud de líneas de autobús, pero los intercambiadores en general entre metro-bus-Renfe eran algo imprescindible a la hora de hacer políticas de movilidad. El pero gordo a éste en concreto es la incapacidad del consistorio para haber finiquitado la vetusta gasolinera que hay allí.

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + 10 =

Informacion coronavirus
escalante
el puig