25n
25N
25N

Instrumento Pyme, una gran oportunitat per a emprendre

La taula redona “Oportunitats i Finançament per a Pimes i emprenedors” reuneix a empresaris de Torrent en la Casa de la Dóna

Instrumento Pyme, una gran oportunitat per a emprendre

La taula redona “Oportunitats i Finançament per a PYMES i emprenedors” va deixar ahir en la Casa de la Dóna de Torrent claves perquè els emprenedors troben diverses vies de finançament. Esta conferència, impulsada per la Comissió Europea i la Diputació de València, i en la qual han col·laborat conjuntament per l’Ajuntament de Torrent i l’empresa municipal Idea’t, ha reunit a una infinitat d’empresaris i emprenedors a la recerca d’eines amb les quals aconseguir finançament per als seus projectes i empreses.

A Europa existeixen diferents ajudes econòmiques a les quals els emprenedors valencians poden optar amb la finalitat d’aconseguir impulsar els seus projectes. Al llarg del matí, s’ha explicat als presents les diferents ajudes econòmiques existents així com les millors iniciatives promogudes per a recolzar als empresaris, informar a l’ecosistema local sobre les possibilitats existents, assessorar a emprenedors i establir llaços de contacte amb el teixit social i empresarial.

El primer a prendre la paraula va ser el regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos. En el seu discurs va voler convidar a tots els emprenedors i empresaris a “conéixer les diferents eines que, tant des del consistori com des de l’empresa municipal Idea’t o l’oficina d’assumptes europeus es posen al seu servei per a la promoció, tecnologia, formació, competitivitat, etc.”. A la taula redona també van assistir el diputat de Projectes Europeus de la Diputació de València, Bartolomé Nofuentes López, l’expert en fons europeus per a projectes d’innovació en Finnova, Juan Biseca Marqués, i la responsable de l’àrea Tècnica de REDIT, Elena Cortés Ventura.

Durant la jornada, i de la mà de Juan Biseca Marqués, es van presentar diferents projectes europeus així com algunes accions locals específiques o informació sobre l’accés a diferents recursos financers i networking existents en estos moments. Exemple d’açò és Horizonte 2020 consistent en un programa en el qual a través d’un soci europeu es pot entrar a desenvolupar un innovador negoci. Una altra de les formes de finançament i ajuda existents és l’Instrumento Pyme. A diferència de l’anterior, este programa no necessita comptar amb algun soci europeu sinó que qualsevol emprenedor o empresari amb una idea que considere innovadora pot optar a elles. Segons va comentar Juan Biseca Marqués, expert en fons europeus per a projectes d’innovació en Finnova, “Cal assenyalar que en estos moments no hi ha ajudes tan interessants com està d’Instrumento Pyme doncs presentant en 10 folis la teua idea pots aconseguir aproximadament 50.000 euros per a començar amb el projecte. Val la pena intentar-ho“, va concloure l’expert.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + huit =