caixa popular

La Junta de Govern ha aprovat la nova instrucció per a la tramitació de contractes

La Junta de Govern ha aprovat la nova instrucció per a la tramitació de contractes
09/06/2017 -

La Junta de Govern Local ha aprovat aquest matí la nova Instrucció per a la Tramitació dels Expedients de Contractació de l’Ajuntament de València. Així ho ha anunciat hui el delegat de Govern Interior, Sergi Campillo, qui ha subratllat la importància de la Instrucció perquè “aclareix tot el procés de contractació i incorpora la normativa europea respecte d’això”.

De fet, Campillo ha lamentat la “incompetència del Govern central”, que encara no ha incorporat les noves directives europees sobre aquest àmbit, que daten de l’any 2014. “La incompetència del PP de no traslladar les directives europees a l’ordenament jurídic espanyol -perquè la Llei de Contractes del Sector Públic està encara en tramitació– ha obligat les administracions públiques a assumir directament les directrius de les dues directives, la qual cosa ha derivat en la seua aplicació directa al nostre ordenament jurídic”.

El Govern local ha portat avant aquesta Instrucció amb l’objectiu de “salvar les llacunes” que haurien d’haver-se resolt a través de la Llei de Contractes del Sector Públic. La normativa incorpora ajuda als servicis municipals perquè puguen presentar de manera correcta els seus plecs de condicions davant del Servici de Contractació, i a més incorpora les directrius de les noves directives europees.

Aquesta iniciativa de l’Ajuntament s’emmarca en tot el procés de modernització del procediment de contractació impulsat des de la Regidoria de Govern Interior fa quasi un any. En primer lloc, es va crear un Grup de Millora (integrat per personal del Servici Municipal de Contractació i Secretaria, així com per la Coordinació General Tècnica d’Innovació Organitzativa i Gestió de Persones, “que es va constituir, precisament, per a elaborar i millorar processos administratius com aquest”, ha matisat el regidor.

Aquest grup de millora va realitzar una anàlisi completa del procediment de contractació i, entre altres aspectes, va detectar una falta de formació específica en els servicis gestors respecte a l’elaboració dels plecs de condicions. Per això, es va optar per elaborar un pla de formació específica dirigit a les direccions dels servicis i les seccions administratives.

De manera paral·lela, i a fi d’agilitzar el procés, s’ha reforçat el personal del propi del Servici de Contractació. “Cal tindre en compte –ha explicat Campillo– que el Govern de la Nau està impulsant nombrosos projectes que han incrementat notablement la contractació municipal. I per això hem creat una tercera secció en el servici, i hem especialitzat les seccions per tipologia de contracte o per àrea de govern”.

El regidor ha subratllat la importància que la ciutadania sàpia que “aquesta administració vol ser moderna, eficaç i eficient; i estem en eixe camí”. “A pesar que els processos administratius són lents, volem transmetre a la ciutadania que l’Ajuntament de València creu en la funció pública i hem posat les bases per a modernitzar-la, per a formar el personal i motivar-lo… Ho fem perquè ens ho creiem, i creiem en el bon servici a la ciutadania i en la missió dels càrrecs públics per a millorar la vida de la gent”.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 9 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats