25n
25N
25N

L'Institut José Rodrigo Botet de Manises, guanyador del premi Bankia a millor Projecte Educatiu Musical

L'Institut José Rodrigo Botet de Manises, guanyador del premi Bankia a millor Projecte Educatiu Musical
16/09/2019 -

L’IES José Rodrigo Botet de Manises ha sigut guardonat amb un premi de 20.000 euros en la categoria “Projecte educatiu musical” per la iniciativa “Música per a tots/és”, en la segona edició dels “Premis Bankia al Talent Musical en la Comunitat Valenciana’”, promoguts per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), en col·laboració amb l’Institut Valencià de Cultura (IVC).

El jurat, que va estar compost per diversos experts i presidit pel vicerector de Cultura de la Universitat de València, Antonio Ariño, va triar sis propostes de quasi un centenar de candidatures presentades.

Segons la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Manises, Amparo Martínez, “és primordial donar suport a la integració de tècniques d’aprenentatge lúdiques com la música que a més de permetre el desenvolupament del talent de l’alumnat, és una eina pedagògica excel·lent que promou valors tan rellevants com la diversitat i el respecte mutu”.

L’objectiu de la metodologia desenvolupada per Julio Martínez des del Departament de Música de l’IES Jose Rodrigo Botet és que tota la comunitat educativa forme part del projecte musical: alumnat i exalumnat, professorat de diferents departaments i, fins i tot, la directiva del centre,

D’aquesta manera, i basant-se en l’instrumental Orff (clau per a ajudar a entendre amb certa facilitat els elements rítmics, melòdics i harmònics, però afegint guitarres, teclats i bateria), Julio Martínez i el seu company de departament, Eugenio Henriques, desenvolupen un plantejament enfocat en la producció d’un concert. Cal destacar que, al llarg de 25 anys, ja sumen més de 250 espectacles, interpretats en desenes de teatres al llarg del territori nacional i europeu.

La dinàmica d’aquesta iniciativa es basa en què els alumnes (des de 1r d’ESO fins a 1r de Batxillerat) toquen a l’aula i siguen els protagonistes, triant el repertori i preparant diversos concerts didàctics i solidaris, a més del de final de curs. No obstant això, el projecte va més enllà i cada any, escriuen i instrumenten un musical, amb l’ajuda de “The Botet’s Band”, una banda formada per exalumnes de l’institut i professors. Fins al moment ja s’han desenvolupat nou musicals consecutius, amb una mitjana de públic superior a les 1.500 persones, reposant-se a vegades en alguns dels teatres de major renom de València, com l’Olympia o el Teatre Principal de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 11 =