25n
25N
25N

L'Institut Valencià de Cultura renova l'oferta del canal 'Queda't a casa'

L'Institut Valencià de Cultura renova l'oferta del canal 'Queda't a casa'
08/04/2020 -

L’Institut Valencià de Cultura renova aquesta setmana l’oferta del canal ‘#QuedatACasa’ amb la intenció de seguir en contacte amb les espectadores i els espectadors i poder oferir a la ciutadania diversos continguts culturals relacionats amb les arts escèniques, el cinema, la música i les arts plàstiques.

Cada setmana el canal ofereix continguts nous d’una programació de totes les àrees de l’IVC de tot el nostre territori, que es mantenen a l’abast de tots els ciutadans per un període de quinze dies, i que ofereix nous continguts els dijous de cada setmana.

El canal ‘#QuedatACasa’ va nàixer amb l’objectiu de continuar donant visibilitat als professionals valencians dels sectors audiovisuals, escènics, musicals i plàstics, i de col·laborar per a fer més lleuger el confinament a les nostres cases.

‘#QuedatACasa’ d’aquesta setmana

En l’apartat audiovisual, els usuaris poden accedir a una de les pel·lícules restaurades per l’Arxiu Fílmic de la Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura. Es tracta de ‘Valencia, protectora de la infancia’, una pel·lícula de 1928. Fa 92 anys, Maximiliano Thous presentava a París aquest documental, que posava en relleu el treball que les institucions públiques valencianes realitzaven a favor de la infància en els àmbits sanitari, educatiu i judicial. Acompanyada per la música d’Arcadi Valiente, aquesta commovedora producció és també el reflex de les profundes transformacions que ha patit la ciutat.

A més, l’IVC ofereix més material audiovisual inclòs en la iniciativa ‘#lafestadelcurtacasa’. En aquest cas es pot accedir al cicle ‘Amor i amistat’ compost per cinc curtmetratges centrats en la dificultat en les relacions entre dues persones. Unes vegades les compliquem nosaltres, altres vegades es compliquen soles. L’important és que tot acabe bé.

Aquests curts presenten una història d’amor galàctic, ‘Órbitas’, de Jaime Maestro; un divertit joc de rol, ‘Apolo81’, d’Òscar Bernàcer; dos veïns que comparteixen un son, ‘Vecinos’, de Jaime Maestro, i un poètic tango en un tren, ‘Vía Tango’, d’Adriana Navarro.

En l’apartat d’arts escèniques es manté accessible la producció de l’IVC ‘Faust’, estrenada el desembre de 2018 al Teatre Rialto. Aquesta versió del clàssic de Goethe, produïda per Arturo Sánchez Velasco i Jaume Policarpo i dirigida pel mateix Policarpo, va rebre els premis a la millor escenografia i a la millor il·luminació en els Premis de les Arts Escèniques de la Generalitat de 2019.

A més, s’hi incorpora la producció de dansa de l’IVC ‘Animal de séquia’, un treball de dansa amb música en directe de la ballarina Sol Picó amb música de Jesús Salvador, ‘Chapi’, que posa en escena un cos de huit ballarines i ballarins i una banda composta per una trentena de músics. Es va estrenar l’abril de 2019 al Teatre Principal d’Alacant, i s’ha representat també a València i Castelló, així com en el Festival Grec de Barcelona.

La peça és una relectura contemporània de la cultura popular valenciana que revisita les arrels per a així fer un viatge d’anada i tornada, un retorn al màxim primari i terrenal. L’espectacle trasllada l’espectador a l’essència mística del poble valencià des del complex ritme vital actual, carregat d’estímuls vibrants i accelerats, a un altre de més orgànic, més natural i autèntic.

En l’apartat musical tenim actuacions de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i el Cor de la Generalitat. La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana ofereix ‘Focus, for orchestra’, de Marc García Vitoria, un encàrrec de l’IVC en 2019 a aquest compositor resident de la JOGV.

Es tracta d’una obra per a orquestra simfònica i grup de dansa, estrenada l’estiu de 2019 sota la direcció de Pablo Rus Broseta, director artístic i musical de la JOGV amb la participació d’un jove cos de ball seleccionat per a l’ocasió. La direcció escènica i la coreografia són d’Asun Noales i la il·luminació de Juanjo Llorens.

L’altra proposta musical és un concert del Cor de la Generalitat. En el marc dels concerts commemoratius dels seus 30 anys, el cor va oferir el concert de títol ‘Desde Segorbe hasta Orihuela, una selección de polifonías de los archivos valencianos’ per diferents municipis valencians. Ací oferim el que es va gravar al monestir de Sant Miquel dels Reis, a València, sota la direcció de Francisco Perales.

Tots aquests nous continguts estaran accessibles al públic per un període de dues setmanes en el canal ‘#QuedatACasa’ de l’Institut Valencà de Cultura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 3 =