25n
25N
25N

L'Institut Valencià de Cultura presenta l'aclamada obra 'Rey Lear' de la companyia Atalaya

L'Institut Valencià de Cultura presenta l'aclamada obra 'Rey Lear' de la companyia Atalaya
16/01/2020 -

L’Institut Valencià de Cultura presenta l’obra ‘Rey Lear’, de la companyia Atalaya, al Teatre Principal de València. La funció, dirigida per Ricardo Iniesta, es representarà els dies 17, 18 i 19 de gener en horari de vesprada.

‘Rey Lear’ és el segon muntatge shakesperià de Atalaya, després de ‘Ricardo III’. El text, universal en el temps i en l’espai, té la intenció de no situar l’acció en cap època en concret amb la finalitat de mostrar que les passions i els instints humans no han canviat en els últims 4.000 anys.

En paraules del seu director, Ricardo Iniesta, “la versió d’Atalaya, potencia la recerca de la condició humana nua que subjau en el text, despulla l’individu de tot el que és superflu, per a connectar amb l’essència de la naturalesa i buscar l’empatia cap a la resta de la humanitat”.

Els cors, cada vegada més presents en Atalaya, aconsegueixen ací una potència estremidora i acompanyen els canvis escènics que es realitzen a la vista.

Carmen Gallardo, protagonista de ‘Madre coraje’ i ‘Celestina’, aborda el personatge del Rey Lear, el més ric en matisos del teatre universal, interpretat fa poc per actrius de la talla de Nuria Espert i Glenda Jackson. Al costat d’ella, actrius i actors d’altres tres generacions d’Atalaya encarnen un grapat de personatges de gran importància.

Atalaya ens porta a una llegenda que es perd en l’origen dels temps: el rei Lear. La història és fàcil i complexa alhora. Un rei reparteix el seu regne entre dues de les seues tres filles, mentre que la tercera queda desheretada. Prompte, el rei es queda sense regne i es converteix en fugitiu de la terra que una vegada va estar sota el seu domini.

L’espectacle ha sigut el més guardonat en els Premis del Teatre Andalús amb 6 premis en total, entre aquests el de millor espectacle, el de millor direcció i el de millor actriu. Així mateix, ha sigut l’espectacle que més nominacions ha rebut en els Premis Max del teatre espanyol en 2019.

Atalaya s’ha convertit en un referent inequívoc del teatre d’investigació en tot Espanya. Així ho han subratllat els crítics més prestigiosos i així ho va assenyalar el jurat que li va concedir el Premi Nacional de Teatre 2008.

Al llarg de les seues més de tres dècades de trajectòria, ha recorregut prop de mig miler de ciutats de trenta-nou països dels sis continents i la totalitat de les províncies espanyoles. Ha participat en més de 150 festivals internacionals i ha obtingut més de 40 premis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 4 =

mancomunidad horta sud