25n
25N
25N

L’Institut Valencià de Cultura presenta la seua producció ‘Somni’

L’Institut Valencià de Cultura presenta la seua producció ‘Somni’
12/11/2019 -

L’Institut Valencià de Cultura ha presentat la seua producció ‘Somni’, que es podrà veure al Teatre Rialto de València del 15 de novembre a l’1 de desembre.

Dirigida per Juan Carrillo, amb dramatúrgia de Núria Vizcarro, aquesta producció de l’IVC està interpretada per Jordi Collado, Saoro Ferre, Héctor Fuster, Ariana Higón, Sergio Jiménez, Laia Porcar, Mónica Portillo i Cesca Salazar.

El ‘Somni d’una nit d’estiu’ de Shakespeare és la base d’aquesta adaptació lliure, feta per Núria Vizcarro, que espenta els personatges cap a una màgica nit de festa sota l’embruix d’una gran lluna roja. Una nit d’estiu humida, amb l’olor de la mar, del port i del peix.

En el procés de creació de l’obra s’ha contactat amb diversos col·lectius socials de la ciutat de Castelló als quals se’ls presentaven parts de l’obra sense acabar, perquè ells hi opinaren i n’intervingueren en la creació, per tal d’enriquir l’espectacle amb altres visions i altres perspectives.

L’acció es situa al port de Castelló a finals dels anys seixanta. Una època de canvi, en què apareixen les primeres fàbriques i la ciutat comença a girar l’esquena al mar. Encara hi ha un bosc profund on les parelles ballaran, es miraran de reüll i s’abandonaran als seus sentiments fins que l’alba restaure l’ordre inicial.

‘Somni’ pretén relacionar l’obra de Shakespare amb un context local vinculat a les llegendes i els éssers màgics de la tradició oral de Castelló. L’acció es desenvolupa en la màgica nit de Sant Joan, en la qual es barregen la realitat i la fantasia.

L’obra reuneix personatges de diferents mons, com el del camp, el de la marjal i el de les fàbriques.

‘Somni’ va ser estrenada la temporada passada al Teatre Principal de Castelló i posteriorment es va representar al Festival de Teatre Clàssic de l’Alcúdia i al Teatre Romà de Sagunt, dins de la programació del festival Sagunt a Escena.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 3 =