25n
25N
25N

Instal·len dos aparcabicis a les estacions de metro d'Alboraia i Quart de Poblet

Instal·len dos aparcabicis a les estacions de metro d'Alboraia i Quart de Poblet
26/01/2021 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha posat en funcionament dos aparcabicis a les estacions d’Alboraia-Peris Aragó i Quart de Poblet de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat (FGV). Aquestes instal·lacions, que han sigut construïdes entre desembre de 2020 i aquest mes, han suposat una inversió de 60.000 euros.

“Amb els aparcabicis es tracta de fomentar el transport saludable”, ha explicat el conseller de Mobilitat, Arcadi España, qui ha assegurat que aquests emplaçaments “faciliten els viatges combinats de bici i metro” de les persones usuàries amb destinació o origen a una distància de l’estació de metro “que permeta triar eixa combinació enfront d’altres maneres motoritzades”.

Un altre dels objectius d’aquestes instal·lacions en les dependències de les estacions de metro és, segons España, “dotar de major seguretat a les bicicletes que queden estacionades bé durant la jornada laboral o bé entre jornades laborals”.

En aquest sentit, les bicicletes estacionades queden protegides de la pluja i estan allotjades en un recinte videovigilat, al qual s’accedeix mitjançant una targeta de transport coneguda.

Aquesta iniciativa de foment de la mobilitat sostenible queda emmarcada en el conjunt d’actuacions de la Conselleria enfocades a contrarestar el possible augment de l’ús de maneres de transport motoritzat a conseqüència de la pandèmia de COVID-19.

Estructures lleugeres d’acer i cristall

Les obres han consistit en la implantació d’estructures lleugeres d’acer i cristall al costat de les estacions de metro d’Alboraia-Peris Aragó i Quart de Poblet, concretament s’ha habilitat una estructura metàl·lica lleugera lacada en blanc, un tancament de cristalls temperats decorats amb vinils translúcids i una coberta metàl·lica que protegeix de la pluja.

El conjunt disposa d’una porta d’accés amb obertura des de l’exterior mitjançant lector de targeta de transport sense contacte, de setze arcs d’acer ancorats al paviment on assegurar les bicicletes, enllumenat nocturn i un sistema de videovigilància connectat, igual que el control d’accés, amb els sistemes de l’estació d’FGV.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 7 =