caixa popular

Instal·lació de 24 taules de pícnic fetes de palla de l'arròs

Instal·lació de 24 taules de pícnic fetes de palla de l'arròs
28/01/2018 -

La regidoria de Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València ha comprat i instal·lat un total de 24 taules de pícnic fetes amb la reutilització dels plàstics del cultiu de la xufa de València i de la palla de l’arròs del Parc Natural de l’Albufera, evitant per tant la seua crema. Concretament, 18 s’han instal·lat a la zona d’esbarjo del Muntanyar de la Mona i 6 en l’àrea del Saler més pròxima al CEIP Lluís de Santàngel i a l’IES El Saler, donant així un servici a tot el poble del Saler, als visitants i a les comunitats educatives dels dos centres. Aquest nou mobiliari substitueix l’anterior, de fusta i ferro, que estava molt desgastat pel pas del temps.

Cal destacar que, al Muntanyar de la Mona, lloc on l’Ajuntament té un punt d’informació de la Devesa, hi ha una taula adaptada per a cadires de rodes a la qual s’accedeix per una passarel·la, que entronca en l’aposta de la regidoria de Devesa-Albufera de fer el més accessible possible aquest espai natural. Cal recordar a més, que ara mateix està en licitació el projecte d’accessibilitat de l’itinerari històric de la Gola del Pujol, valorat en més de 800.000 euros, que suposarà un canvi pel que fa a l’accessibilitat de totes les persones independentment de les seues capacitats, al bosc de la Devesa.

Segons la informació proporcionada per l’empresa fabricant, radicada a Alginet, el material utilitzat en aquestes taules al bosc de la Devesa ha arribat als 8.082,50 kg de plàstic postconsum, barreja de polipropilé i polietilé. El polietilé procedeix dels plàstics de solarització del cultiu de la xufa de la DO “Xufa de València” de la campanya 2017. D’altra banda s’han usat 1.616,50 kg de palla d’arròs del Parc Natural de l’Albufera, de forma que s’ha evitat la seua crema.

ECONOMIA CIRCULAR I SOSTENIBLE

“D’aquesta manera estem ajudant des de l’Ajuntament a donar ús a la palla de l’arròs, que en ser usada per a aquest mobiliari està evitant els gasos d’efecte hivernacle que produiria la seua crema, i a més també donem eixida al plàstic d’ús agrícola d’un altre dels nostres cultius més característics: la xufa de València amb la que després es fa l’orxata, de manera que evitem que acabe a un abocador”, ha declarat el regidor de Govern Interior i Devesa-Albufera, Sergi Campillo

En eixe sentit, cal destacar que s’han deixat d’emetre a l’atmosfera 3.907,84 kgCO2eq i s’han deixat de talar 83 arbres (16,44 m3 de fusta) si aquest mobiliari haguera sigut de fusta. L’import de la intervenció ha sigut de 21.598,22 euros.

“Aquesta actuació suposa tancar un cicle natural i energètic, ja que es recull el plàstic que es genera molt a prop de la ciutat de València en el cultiu de la xufa i també de la palla de l’arròs procedent dels cultius del Parc Natural de l’Albufera, evitant així residus contaminants i recuperant-los per a mobiliari utilitzat precisament a la mateixa Devesa de l’Albufera”, ha dit Campillo, que ha afegit per finalitzar que “aprofitem residus que estan destinats a ser cremats com la palla de l’arròs o a ser tractats en abocadors per a generar un nou producte que valora un dels nostres espais naturals més preuats, la Devesa. I a més, ho fem amb residus que es produeixen molt a prop. És un magnífic exemple d’economia circular i sostenible”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =

viva gym canovas
exposicion caps tallats