25n
25N
25N

Sagredo aplaudeix la instal·lació d'un accés per als vianants intel·ligent d'FGV en l'estació de metro de La Canyada

Sagredo aplaudeix la instal·lació d'un accés per als vianants intel·ligent d'FGV en l'estació de metro de La Canyada
25/01/2021 -

Paterna serà pionera en l’ús d’accessos per als vianants intel·ligents a les estacions de metro amb la instal·lació d’una nova senyalització dins de les obres que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana està realitzant en l’estació de metro de La Canyada.

Aquest nou dispositiu es col·locarà just abans de l’accés per als vianants a l’estació, i consistirà en una franja horitzontal lluminosa que se situarà en el sòl i que emetrà centellejos rojos quan s’acosten trens a l’estació.

Aquesta senyalització intel·ligent augmenta considerablement la seguretat dels usuaris i usuàries del metro d’FGV, ja que permet que aquelles persones que estiguen mirant el telèfon o utilitzant dispositius d’àudio perceben aquest senyal d’alerta abans de travessar la via.

L’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha explicat que “aquest dispositiu incrementarà encara més la seguretat de les persones que accedisquen a l’estació de La Canyada que, a més, comptarà també amb senyalització acústica en el pas de Plaça Puerta del Sol”.

Les obres de recondicionament d’FGV a La Canyada contemplen a més la creació d’una rampa que faça accessible l’entrada en el voral, així com el reforç de la senyalització de la zona.

Entre altres coses, es preveu la instal·lació de burladors amb l’objectiu de delimitar el trànsit de vianants i vehicles.

També està contemplada l’eliminació d’un accés alternatiu considerat com a perillós, en la línia de reforçar al màxim la seguretat dels veïns i veïnes de Paterna usuaris d’aquest servei.

Tal com ha recordat l’alcalde Sagredo “l’objectiu fonamental d’aquesta actuació és crear passos segurs, degudament senyalitzats i completament accessibles, garantint l’accés segur a l’estació de La Canyada que, a més de veïns i veïnes d’aquest barri, utilitzen nombroses persones del nucli urbà de Paterna”.

FGV ha destinat aproximadament 140.000 € a les obres de remodelació de l’estació de metro de La Canyada, i està previst – tal com ha recordat Sagredo – “que els nous accessos i senyalització estiguen en funcionament durant el primer trimestre de 2021”.

L’Ajuntament de Paterna ha realitzat un estudi juntament amb Policia Local per a acompanyar aquestes obres d’FGV amb actuacions municipals que afavorisquen la priorització de l’ús de la via pels vianants enfront dels vehicles.

En aquest sentit, el consistori instal·larà un nou pas de vianants en l’accés principal a l’andana, que anirà acompanyat de la senyalització corresponent així com d’un replantejament de les places d’aparcament en la Plaça Puerta del Sol.

Finalment, l’alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha recordat que “gràcies al moviment social de la ciutat, que va instar FGV a revisar les instal·lacions del municipi, s’estan analitzant tots els passos a nivell per a millorar la seua seguretat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × cinc =