25n
25N
25N

Instal·lació de 43 càmeres de vídeo per a la vigilància dels espais públics

Foto: Valencia.es. Almudín

Instal·lació de 43 càmeres de vídeo per a la vigilància dels espais públics
15/05/2019 -

La Junta de Govern Local aprovarà divendres que ve el projecte d’instal·lació de 43 càmeres de vídeo per a la vigilància dels espais públics en els quals estan situats 7 monuments declarats Béns d’Interés Cultural, BIC. El projecte compta amb un pressupost definitiu de 508.298,91 euros.

Les càmeres se situen en diferents emplaçaments: en els fanals de l’enllumenat públic, en columnes noves, o en suports instal·lats en els edificis BIC, sempre després d’una detallada anàlisi de cada lloc per tal d’evitar o minimitzar la visibilitat dels edificis que són patrimoni cultural.

Tal com s’ha explicat des de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, que dirigeix Glòria Tello, es tracta dels monuments més representatius del patrimoni valencià: la Llotja de la Seda, les Torres de Serrans, les Torres de Quart, les Drassanes, l’Almodí, el Palau de Cervelló i el Museu de la Ciutat.

En total són 43 les càmeres de vídeo previstes. El projecte ja estava enllestit el mes de juliol passat, i des d’eixe moment s’han hagut d’obtenir els dos informes preceptius per a aquest tipus d’instal·lacions: l’autorització de la Delegació de Govern per a instal·lar les càmeres de vídeo, que es va obtenir el passat 1 de febrer; i l’autorització patrimonial aprovada per la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat el 28 de març de 2019, obtinguda el 4 de l’abril passat.

El projecte d’instal·lació compta amb diferents modalitats de suport de les càmeres. En la majoria dels edificis s’utilitzarà la instal·lació en part de l’enllumenat públic existent, i en el cas de les torres de Quart, es procedirà a instal·lar una columna nova, mentre que per al Museu de la Ciutat i L’Almodí, els suports de palomilla s’incorporaran al conjunt històric de l’edifici.

El pressupost definitiu del projecte és de 508.298,91 euros, incloent-hi benefici industrial, despeses generals i IVA, i una vegada tramitat el contracte d’obres s’estableix un termini d’execució de tres mesos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 4 =