25n
25N
25N

Inspecció de treball investiga a les empreses del germà de Puig per possibles irregularitats

Los ‘populares’ ampliarán la denuncia interpuesta en el juzgado con esta información y pedirá documentación a Conselleria de Economía

Inspecció de treball investiga a les empreses del germà de Puig per possibles irregularitats
04/11/2019 -

Inspecció de Treball ha obert sengles investigacions a les empreses Comunicació dels Ports SA i Mas Mut Produccions, vinculades a Francis Puig –germà del president de la Generalitat, Ximo Puig– després de la denúncia presentada pel PP per les subvencions rebudes a compte del programa Avalem Joves per a la contractació de joves entre 2016 i 2018, que ascendeixen a quasi 112.000 euros, que tenien com a condició l’augment net de plantilla que, segons la informació recaptada pels ‘populars’, no s’hauria produït.

Segons ha explicat la diputada del PP Eva Ortiz en roda de premsa, van presentar la denúncia davant Inspecció de Treball de València el 17 d’abril d’enguany perquè “esclarira si hi ha un delicte contra els drets dels treballadors” i el passat 2 d’octubre se’ls va informar que “s’han realitzat les pertinents actuacions de comprovació dels dubtes i els possibles incompliments assenyalats en l’escrit de la denúncia”.

“Segueix oberta” aqueixa investigació, ha remarcat la secretària general del PPCV, que ha subratllat que Inspecció “està fent la feina de casa, estan treballant en això” i no sap si ho hauran posat en coneixement o no de Fiscalia, atés que al no ser ells personal interessat en l’empresa o treballadors se’ls dóna una informació “molt limitada”.

En tot cas, ha anunciat que el PP ampliarà la denúncia interposada en el Jutjat d’Instrucció número 4 de València –per les ajudes rebudes per aquestes empreses de la Conselleria d’Educació per al foment de l’ús del valencià, per la qual Francis Puig declararà com investigat al desembre– en breu deixant constar així les seues sospites d’un frau en les subvencions i delicte contra els drets dels treballadors perquè “faça el que haja de fer”.

Preguntada sobre el fet que es vaja a demanar a la Fiscalia Anticorrupció que s’encarregue de la causa en la qual s’investiga a Francis Puig i al director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, per les ajudes al valencià, ha indicat que el PP respecta totes les accions judicials i el que vol és “que es pose llum i taquígrafs”. “I si és Anticorrupció, perfecte”.

Eva Ortiz ha assenyalat que ara es tracta d'”una altra conselleria, una altra subvenció i un altre possible frau”. En concret, al·ludeix a les subvencions del programa Avalem Joves, posat en marxa per la Conselleria d’Economia per a fomentar la contractació indefinida inicial de joves qualificats.

Les condicions que han de regir aqueixa contractació eren quatre: efectuar aqueix contracte després de la convocatòria; que supose un increment net de la plantilla mitjana de treballadors en situació d’alta en els 30 dies naturals anteriors a la signatura del contracte; mantindre l’ocupació creada durant almenys 12 mesos i no disminuir plantilla mitjana durant el període de manteniment excepte vacants per baixa voluntària, discapacitat sobrevinguda, mort, jubilació, acomiadament disciplinari o per causes objectives.

Les ordres d’Economia fixaven en cada exercici les quanties a rebre per la contractació d’homes i dones. En 2016 es concedien 7.338,24 euros pel contracte d’un home i 9.172,80 euros pel d’una dona; en 2017 es van augmentar fins als 7.926,24 euros per contractar un home i 9.907,80 euros i en 2018 la quantia torna a incrementar-se fins als 18.544,68 euros per a homes i 19.574,94 euros per a dones.

La denúncia del PP davant Inspecció de Treball repassa les subvencions que es van atorgar a totes dues empreses, que “no coincideixen amb la plantilla que declaren” en els seus comptes anuals.

SUBVENCIONS REBUDES ENTRE 2016 I 2018

En el cas de Comunicació dels Ports, Ortiz ha explicat que segons les dades disponibles en el portal GVA Oberta va rebre en 2016 un total de 16.511,04 euros, equivalents a un contracte d’un home i un altre de dona. No obstant això, el PP assenyala que en els comptes anuals l’empresa especifica quatre contractes fixos homes, els mateixos que en 2015, amb el que no es reflecteix el contracte subvencionat d’un home.

En 2017 va percebre 27.741,84 euros, equivalents a tres contractes (un home i tres dones) però segons ha comprovat el PP en els comptes hi ha tres contractats fixos homes, “un menys que en 2016”, i tres contractades fixes dones, per la qual cosa no figuren “ni el contracte subvencionat d’un home ni els dos de dones”.

Finalment, en l’exercici 2018 va percebre 39.149,88 euros, equivalents a tres contractes de dones, però “no augmenta la plantilla respecte a 2017” quan hauria d’incrementar-se en dues dones. En total, segons ha destacat el PP, Comunicació dels Ports va percebre aquests tres anys 83.402,76 euros.

Respecte a Mas Mut Produccions, va rebre en 2017 una subvenció de 9.907,80 euros (equivalent al contracte d’una dona) quan en els comptes declara dos contractats fixos homes, un menys que en 2016, i cap contractada fixa dona.

En 2018, va percebre 18.544,68 euros (contracte d’un home) però segons reflecteix el PP en la seua denúncia no augmenta la plantilla, que hauria d’incrementar-se amb un home. En total, aquesta empresa va percebre 28.452,48 euros.

“O HAN MENTIT O HI HA UN FRAU”

Segons ha indicat Eva Ortiz, totes dues empreses van rebre 11.855,24 euros i haurien d’haver incrementat la seua plantilla en nou treballadors, però “Mas Mut té un menys que en 2015 i Comunicació Els Ports només té un més i hauria de tindre 7”. “O han mentit en els comptes anuals o hi ha un frau de subvencions”, ha assenyalat la diputada del PP, que no sap “quin de les dues coses és millor”.

A més, el PP registrarà un escrit dirigit a la Conselleria d’Economia en el qual demanen “còpia íntegra de la documentació que acredita les labors de comprovació i control de les subvencions que tenen a veure amb aquest assumpte”. “Volem saber si s’ha revisat, si s’ha fet alguna cosa, si s’ha retornat els diners, si s’ha sancionat”, ha assenyalat Ortiz.

La ‘popular’ té “la lleugera intuïció que ací tampoc s’ha controlat la justificació de les subvencions que pararan, una vegada més, a les empreses del germà del president” i es tracta de 111.000 euros i “treballadors, homes i dones” als quals, intueix, “els han dit que els anaven a contractar amb una sèrie de condicions, si és que alguna vegada els han contractat”.

Així mateix, ha demanat als consellers d’Economia, Rafa Climent, i d’Educació, Vicent Marzà, que “col·laboren amb la justícia” perquè “hi ha dues empreses que tenen a veure amb els germans del president de la Generalitat, Ximo Puig, que comencen a ser una maquinària d’aconseguir subvencions sense control per part de la Generalitat que presideix el germà d’aquests senyors”.

DEMANARAN COMISSIÓ D’INVESTIGACIÓ SI PUIG NO COMPAREIX

Ortiz ha instat a Compromís que comence demà mateix i diga que sí a la compareixença de Puig que proposa el PP perquè explique les ajudes rebudes per aquestes empreses per al foment del valencià i explique també aquestes subvencions d’Avalem.

“Hi ha moltes preguntes que hauria de contestar però s’obstina a no voler donar la cara”, ha indicat la ‘popular’, que ha avançat que si la seua proposta de compareixença no tira avant demanaran una comissió d’investigació en el parlament valencià.

També ha indicat que l’ordre d’Avalem Joves continua oberta i no saben si aquestes empreses tornaran a tindre subvencions: “La del foment del valencià va desaparéixer per les retallades i igual ara desapareix Avalem Joves només per no donar explicacions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =

Informacion coronavirus
escalante
el puig