Oberta la inscripció per als tallers de transparència per a entitats sense ànim de lucre

Oberta la inscripció per als tallers de transparència per a entitats sense ànim de lucre
14/09/2018 -

L’Ajuntament ha convocat, per segon any consecutiu, tallers de transparència per a entitats sense ànim de lucre amb l’objectiu divulgar i fomentar la cultura de la transparència entre aquestes associacions no lucratives que, tal com ha manifestat hui la regidora de Transparència i Govern Obert, Neus Fábregras Santana, «representen un element clau per a la cohesió social i la participació en els assumptes públics del municipi, així com per a la defensa dels drets de la ciutadania i la construcció de xarxes de solidaritat i inclusió».

En paraules de la regidora, «les entitats socials són una peça fonamental per a la transformació de la nostra ciutat i l’Ajuntament vol contribuir al seu apoderament amb eines de cultura de la transparència». Neus Fábregas ha recordat que l’acompliment de la transparència per part de les entitats que perceben ajudes públiques, «és ja una obligació normativa i un requisit imprescindible per poder accedir a qualsevol tipus de finançament públic».

«Per eixe motiu, amb la finalitat d’ajudar a les entitats cíviques a desenvolupar i aplicar la transparència, s’han posat en marxa per segona vegada uns tallers formatius sobre la transparència en les entitats sense ànim de lucre, que compta amb la col·laboració dels experts de la Fundació Horta Sud com a professorat dels tallers».

En la primera edició, realitzada l’any passat amb la col·laboració d’aquesta entitat, es van organitzar quatre tallers distribuïts en diferents zones geogràfiques «i amb un gran èxit de participació». Enguany, els tallers seran tots en l’edifici de Tabaquera però en tres horaris diferents per fer-los accessibles a tothom.

Aquestes formacions tenen com a finalitat incentivar les millors pràctiques de transparència de les entitats valencianes; així com donar a conéixer les obligacions que tenen les associacions en aquesta matèria i oferir-los eines per a optimitzar la gestió econòmica i administrativa dels seus col·lectius.

Els tallers s’emmarquen dins d’un programa amb diferents projectes i línies acció per a fomentar la transparència en què també col·labora el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant el transcurs de l’esmenat programa, s’han elaborat diferents ferramentes de control i millora de la transparència com ara TransparEnt, una eina perquè les mateixes associacions puguen autoavaluar-se en aquesta matèria, o la ‘Guia de Transparència per a Entitats no lucratives’.

Per tal de facilitar l’accés al taller, s’han organitzat tres edicions en diferents dates, dos de matí i una de vesprada. El primer dels tallers serà el dia 28 de setembre de 10 a 13 hores mentre que el segon i el tercer tindran lloc el dia 4 d’octubre. Un de matí, de 10 a 13 hores, i l’altre, de vesprada, de 16.30 a 19.30 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 19 =

sagunt a escena 2019
turismo salou