caixa popular

Las Naves impulsa la innovació pedagògica des del Col·lab

Las Naves impulsa la innovació pedagògica des del Col·lab
18/01/2018 -

‘Pixels XL Construyendo Salud’ és una de les 9 propostes innovadores incloses a l’espai col·laboratiu de Las Naves que començà a caminar fa uns mesos. El Centre d’Innovació Urbana ha produït i realitzat un vídeo de presentació de cadascuna d’elles per donar a conéixer a la ciutadania el treball que es realitza des del Col·lab. Hui s’ha llançat el primer d’aquests vídeos, el de Pixels XL.

Amb una metodologia pedagògica innovadora, Pixels XL és una iniciativa adreçada a docents i professionals de l’ensenyament i la psicologia en etapes de preescolar, infantil, primària i secundària. És una metodologia educacional que es basa en dinàmiques i teràpies inclusives centrades a treballar el desenvolupament humà i curricular d’alumnes en edat escolar, inclosos aquells que tenen diagnosticat TEA (Trastorn de l’Espectre Autista) i TDAH (Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat).

El Col·lab aglutina a 9 projectes innovadors sota un mateix espai col·laboratiu, el de Las Naves. Tots tenen en comú el paràmetre de la innovació social, així com el desenvolupament d’idees de transformació social, complint amb criteris d’ocupabilitat, participació, equitat, inclusió, i l’impacte i viabilitat futura de les seus propostes, amb un objectiu també comú: fer una ciutat millor, més sostenible, igualitària i justa.

Entre aquestes propostes, es troba ‘Pixels XL Construyendo Salud’, dedicada a la implantació d’una metodologia pedagògica innovadora en centres educatius y professionals de l’ensenyament, a través de dos elements: peces de colors magnètiques per treballar sobre parets, i la mateixa metodologia que actua sobre el concepte d’Intel·ligències Múltiples (lògic-matemàtica, visual-espacial, emocional, creativa, col·laborativa, etc.), a més de la dirigida a professionals, que també conté gran varietat de fitxes d’activitats diferenciades per edats per a treballar des del construccionisme amb la seua pròpia ferramenta dissenyada per Pixels XL.

Pixels XL treballa amb centres educatius i, a més, amb altres projectes de la ciutat com l’Espai de Telles, al Centre del Carme, impulsat pel consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i que ofereix un lloc, adreçat a menors de 0 a 3 anys, en el que aquests juguen, aprenen i desenvolupen la seua imaginació.

La directora del projecte Pixels XL, Maria Roig, assenyala que la ubicació en el Col·lab del seu projecte, “ens permet cooperar amb altres professionals de l’educació i la salut, així com treballar per millorar la nostra ciutat”, assenyala.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − tres =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris