Innovació al servici de les persones, l'aposta de l'Ajuntament de València

L’alcalde ha visitat este dilluns la “Casa Intel·ligente, Accessible i Sostenible”, una exposició itinerant que recull solucions per a millorar la qualitat de vida de tots

Guardar

1205-once-1
1205-once-1

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

L’explanada de la plaça de Bous acull, des de este dilluns i fins el pròxim dijous, una exposició que recull un centenar de solucions tècniques que poden ajudar a qualsevol persona a millorar la seua qualitat de vida. Esta mostra recrea una casa accessible amb propostes disenyades per a facilitar l’autonomia i atendre diferentes necessitats de la ciutadania. En paraules de l’alcalde, “es tracta d’un projecte que ens demostra que la innovació es pot aplicar al servici de les persones, direcció en què també treballem a l’Ajuntament”. 

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assistit a la inauguració d’esta exposició itinerant que, anomenada la “Casa Intel·ligent, Accessible i Sostenible”, ha sigut organitzada per la Fundació ONCE en el marc del conveni subscrit amb el Real Patronato sobre Discapacidad i amb el suport de l’Ajuntament de València. Durant el recorregut, que ha fet acompanyat per  la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; la consellera d'Habitatge, Mª José Salvador i el delegat territorial de l'ONCE, José Manuel Pichel, l’alcalde ha conegut des de electrodomèstics que es controlen a través de la veu fins a elements que afavorisquen el descans nocturn. 

En la seua intervenció, l’alcalde ha destacat que l'Ajuntament i la Fundació ONCE “treballem en la mateixa línia, busquem convertir l'accessibilitat, la sostenibilitat, la innovació i l'aposta per la intel·ligència en grans objectius pels quals mereix la pena treballar”.

“En el cas del Govern de la Nau els concebem com a elements estratègics, transversals i universals de la nostra gestió municipal, per a millorar la vida de les ciutadanes i ciutadans de València”, ha explicat Ribó, qui ha assegurat que “és una satisfacció compartir amb els representants de l'ONCE la presentació a València d'esta casa intel·ligent, accessible i sostenible, un habitatge que garantix l’accessibilitat universal, que és necessària per a la igualtat d'oportunitats”.

En la mateixa línia s’ha manifestat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, qui ha destacat que este projecte “situa la diversitat humana com a un valor i aposta per la mirada diversa i inclusiva”. 

Dia de la Constitució

Finalitzat l’acte, parlant d’altres temes d’actualitat, l’alcalde explicat que en la balconada principal de la Casa consistorial s’ha penjat una pancarta amb el lema ’38 aniversari de la Constitució espanyola de 1978. Pels drets socials, les llibertats i l’autonomia’.

L’alcalde ha reivindicat el compliment dels drets constitucionals plasmats en la Carta Magna, com la manera de garantir un veritable Estat social i de dret. A més, Joan Ribó ha explicat que “la Corporació celebrarà esta efemèride a Alacant, tal com ha proposat el Consell”. Es referia així a la duplicitat de convocatòries que hi ha previstes, després que la Delegació del Govern haja convocat un acte en paral·lel per al mateix dia. L’alcalde ha expressat la importància de celebrar actes en diferents ciutats de la Comunitat Valenciana, com una manera de “vertebrar-la”, i s’ha referit explícitament a les 4 grans ciutats valencianes, en referència a Castelló de la Plana, Elx, Alacant i València.

En este sentit, Ribó ha donat el seu suport a l’acte programat pel Consell a Alacant.

Destacats