25n
25N
25N

InnDEA València i AVAESEN organitzen hui el Congrés Climaval sobre solucions energètiques i economia circular en la indústria

InnDEA València i AVAESEN organitzen hui el Congrés Climaval sobre solucions energètiques i economia circular en la indústria
19/10/2016 -

Les solucions energètiques i l’economia circular centraran hui la major trobada entre indústria i sector energètic a Espanya, Climaval. La jornada, que se celebrarà a partir de les 9.30 h a Las Naves, comptarà amb la presència de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Bankia o Finnova, entre altres, que exposaran solucions reals de finançament per a la indústria.

Després del transport, la indústria és el sector que més energia consumix a Espanya, amb un 28 %. Dins del congrés, organitzat per AVAESEN i InnDEA València, s’analitzaran les últimes tecnologies i casos d’èxit en diferents sectors industrials amb les empreses protagonistes, i també es parlarà de vies de finançament reals en l’actualitat per a la indústria.

Una d’estes vies amb més dotació és la que llança la Unió Europea, que destina a desenvolupament industrial 350.000 milions d’euros fins a 2020, en programes com ara Horitzó 2020 o els fons estructurals i d’inversió, entre altres. La política industrial és una de les prioritats de la UE, en diferents àrees estratègiques, amb especial èmfasi en l’eficiència energètica com a complement a les energies renovables, i la digitalització industrial.

La UE té identificats subsectors amb més potencial d’estalvi d’energia, com són el de l’alimentació, el químic i la siderúrgia, sobre els quals tractarà Climaval amb diferents empreses i casos pràctics.

En la taula de finançament i inversió es presentaran els principals programes de la UE relacionats amb l’energia, el tipus d’empreses que es poden beneficiar dels recursos comunitaris i quines són les millors opcions per a les empreses, si les subvencions a fons perdut, els préstecs o els diferents instruments financers.

La perspectiva d’inversors privats i de la banca, representada per Bankia, igual que els projectes d’indústria sostenible i circular que finança en estos moments l’Institut Valencià de Finances, s’exposaran també en Climaval.

El congrés explicarà també casos concrets d’empreses de la Comunitat Valenciana, com és el Grup Martínez, que traslladarà la seua experiència i èxit en la implementació de mesures d’estalvi energètic. La indústria agroalimentària i de begudes és el primer sector industrial de l’economia espanyola, amb un pes del 23 % en el total de la indústria nacional, i genera un 18 % de l’ocupació, amb les més de 20.000 empreses que el conformen. El conjunt del sector consumix el 8,3 % de l’energia de la indústria, i és un dels què més ha invertit en l’última dècada en mesures d’estalvi energètic per a augmentar la seua competitivitat. A més, el congrés també comptarà amb líders en eficiència energètica i economia circular, amb solucions pioneres, com Acciona, Veolia o Grup Gimeno.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − deu =