25n
25N
25N

InnDEA València col·labora amb Poètica 2.0 en la primera antologia multimèdia d'Estellés

InnDEA València col·labora amb Poètica 2.0 en la primera antologia multimèdia d'Estellés
25/10/2016 -

Per primera vegada, els versos del poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés, estaran en els mitjans digitals amb una antologia multimèdia, disponible per a iOS i Android, en la qual han participat actors i actrius valencians del cinema, el teatre i la televisió. Esta antologia naix de mans de Poètica 2.0, que ha comptat amb la col·laboració d’InnDEA València i el suport de CulturArts.

Es tracta d’una app, anomenada “Estellés, la veu d’un poble”, que reunix alguns dels poemes més celebrats del poeta interpretats per actors i actrius com Antonio Valero, Teresa Lozano, Marina Vinyals, Sergio Caballero o Cristina Soler, entre altres. Les gravacions han tingut lloc en diferents localitzacions de la província de València, entre les quals el Pati de les Sitges de Burjassot o la Casa Museu Benlliure.

Juntament amb els vídeos s’inclouen els textos complets de cada poema i una funcionalitat de lectura guiada, que marca cada vers en sincronia amb la interpretació en vídeo. A més, la secció “En context” oferix entrevistes amb Marc Granell, poeta i traductor al castellà d’Estellés, i el catedràtic de Filologia Catalana Ferran Carbó, que expliquen aspectes fonamentals de l’obra d’Estellés i la seua importància dins de les lletres valencianes.

Poètica 2.0 té com a objectiu difondre la poesia a través de les noves tecnologies creant una col·lecció d’apps per a dispositius mòbils. A més de gaudir amb estes els amants de la poesia i els alumnes de Primària i Secundària, són també una bona ferramenta per a l’aprenentatge de la llengua i per a acostar la literatura valenciana als estudiants d’altres països. Este projecte es complementa amb una pàgina web I amb una altra antologia de poesia en valencià i de poetes clàssics en castellà, des de l’edat mitjana fins al segle XIX.

Entre els seus pròxims projectes, destaquen noves apps dedicades a poetes com ara Ausiàs March, Maria Beneyto o Federico García Lorca. Estes produccions estaran disponibles en 2017.

La presentació, hui a les 19.30 hores al Centre Cultural La Beneficència, inclourà també un recital en directe de poemes d’Estellés, interpretats per alguns dels actors i actrius que han participat en el projecte, i projeccions audiovisuals. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

InnDEA València col·labora amb Poètica 2.0 per a promoure el sector de la cultura i de l’edició a través de la innovació. Esta acció se suma a moltes més que du a terme l’entitat pública, com ara la participació de les empreses del sector de l’edició digital en el passat Espai Digital de la Fira del Llibre LIBER 2016 a Barcelona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =

museo prehistoria