caixa popular

InnDEA prepara un projecte perquè qualsevol persona europea puga accedir amb més seguretat i facilitat a la seu electrònica de l’Ajuntament

InnDEA prepara un projecte perquè qualsevol persona europea puga accedir amb més seguretat i facilitat a la seu electrònica de l’Ajuntament
12/11/2016 -

InnDEA València i l’Ajuntament de València col·laboraran en este projecte europeu que connectarà diversos servicis públics electrònics amb la plataforma eIDAS, corresponent al nou Reglament europeu sobre la identificació digital i signatura electrònica, per promoure un canvi de paradigma en la usabilitat i en la identificació digital per a l’administració electrònica, en permetre que la ciutadania utilitze les seues identitats digitals, fins i tot les que hagen estat emeses en altres estats membres, per a l’accés electrònic als servicis públics.

L’objectiu d’este projecte europeu és eliminar barreres i que els ciutadans i ciutadanes de diferents països europeus puguen accedir als servicis públics electrònics amb més seguretat, ja siga de les administracions –estatal, autonòmica o local– com de les universitats. En el cas de València, podran realitzar qualsevol tràmit electrònic amb l’Ajuntament utilitzant el certificat electrònic del seu país d’origen.

El projecte es basarà en el sistema Cl@ve, una passarel·la d’identitat electrònica nacional que proporciona als usuaris i usuàries diferents mètodes d’autenticació d’identitat electrònica. València ha estat pionera a escala nacional en la integració d’este sistema en la nova seu electrònica, posada en marxa esta setmana.

La finalitat de la plataforma eIDAS és eliminar la barrera entre països membres disposant d’un sistema d’identificació de ciutadans i ciutadanes i validesa de les seues signatures electròniques que permeta operar amb més agilitat, menys cost i ser més eficient a escala europea. Es pretén que tant persones físiques com jurídiques puguen usar el seu document d’identificació electrònica (eIDs) a València, per a accedir a tràmits telemàtics o en línia.

Amb este projecte, l’Ajuntament de València serà pioner a integrar la identificació electrònica a la seua seu electrònica pel que fa a la identificació de persones estrangeres d’altres estats membres, i també s’alinearà a les normatives europees integrant a la seua seu electrònica la identificació electrònica avançada, definida pel reglament europeu eIDAS, que permet a tots els ciutadans i ciutadanes europees, fins i tot els i les residents en altres estats membres, l’accés als servicis digitals a través de la seua identitat digital expedida al seu país, que a Espanya correspon al DNI electrònic.

InnDEA València i el Servici de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de l’Ajuntament de València (SerTIC) seran els encarregats del desenvolupament d’este projecte, del qual formen part també els ministeris d’Hisenda i Administracions Públiques, i Defensa, els governs de Canàries i Navarra, la Conferència de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE), els ajuntaments d’Eivissa, Estepona i Gandia i la Diputació de Castelló, entre altres.


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + deu =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Decidim VLC
cultura als barris