25n
25N
25N

InnDEA posa en marxa un projecte per a mesurar l’impacte del turisme en els recursos hídrics de València

InnDEA posa en marxa un projecte per a mesurar l’impacte del turisme en els recursos hídrics de València
10/11/2016 -

El projecte Castwater (Coastal Areas Sustainable Tourism Water Management in the Mediterranean) estudiarà com promoure i potenciar el turisme sostenible en zones costaneres mediterrànies amb especial atenció a reduir l’impacte en els recursos hídrics. 

InnDEA i l’Ajuntament de València treballaran conjuntament amb un consorci format per altres ciutats europees i entitats dedicades a l’aigua per a estudiar indicadors socioeconòmics i provar i avaluar una ferramenta en línia sobre gestió de l’aigua per part d’empreses turístiques i administracions públiques.

El projecte Castwater es troba dins del programa Interreg Med, i entre altres actuacions obtindrà indicadors de sostenibilitat i criteris d’avaluació que puguen mesurar l’impacte del sector turístic en la gestió de l’aigua. A més, desenvoluparà, implementarà i validarà una ferramenta en línia que permeta el monitoratge i l’autoavaluació de la gestió de l’aigua per part tant de les empreses turístiques com de les institucions públiques. El projecte, a més, coincidix en 2017 amb l’Any Internacional del Turisme Sostenible, declarat per l’ONU.

Un dels objectius de Castwater, que tindrà una duració de tres anys, és que es puga formar a escala local i autonòmica estes administracions públiques sobre la gestió sostenible de l’aigua, així com orientar-les perquè treballen plans d’acció de turisme sostenible que integren polítiques i mesures en este sentit.

El projecte també tindrà un vessant de repte de ciutat i se situarà en l’estudi del cas concret de València. El turisme a la nostra ciutat és un dels motors econòmics i s’incrementa progressivament; per tant, cal tindre en compte l’augment de la demanda de recursos hídrics. Acollint-se a este factor, es fa necessari un major abastiment d’aigua potable, volum de tractament i vessament d’aigües residuals, qualitat de l’aigua de bany, etc.

Davant d’esta situació, InnDEA València, com déiem, es dedicarà al disseny d’instruments de recol·lecció i avaluació de bones pràctiques del sector turístic, i d’indicadors, i també avaluarà la ferramenta en línia amb agents socioeconòmics del sector turístic local i organitzarà tallers de formació per a les entitats públiques.

El consorci que forma part d’este projecte el formen també altres ciutats europees de les regions italianes del Vèneto i l’Emília-Romanya, Grècia (Réthimno) i França (Herault), la Universitat de Patres (Grècia), institucions dedicades a la gestió de l’aigua com el Water Board of Lemesos (Xipre), la fundació Institut Euromediterrani de l’Aigua, l’Institut of Agriculture and Tourism (Croàcia), la Fundació de Desenvolupament Regional i la Sustainable Energy and Water Conservation Unit de Malta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − quatre =