25n
25N
25N

Torrent es prepara per a iniciar les obres del nou Palau de Justícia

El projecte començarà per la urbanització d’un primer carrer i plaça comuna

Torrent es prepara per a iniciar les obres del nou Palau de Justícia
20/02/2019 -

L’Alcalde de Torrent, Jesús Ros Piles, ha presentat els avanços del projecte del Parc Central. Es tracta d’una gran obra que inclou un Palau de la Justícia, un institut i un centre de salut en la part nova de la ciutat. Tot això connectat mitjançant una gran plaça al qual donaran les façanes dels edificis. “Estan a punt d’adjudicar-se les obres per a la urbanització de la plaça i el carrer entre el Palau de la Justícia i l’Institut”, va assenyalar Ros.

Aquesta primera urbanització del terreny té un cost de 829.000 €, per a l’Alcalde una inversió en “una plaça en la qual, en uns anys, passaran milers i milers de persones pels serveis públics que hi haurà”. El parcel·la del nou Palau de la Justícia, que serà el següent projecte a construir-se, té 4.600 metres quadrats. Una vegada construït, tindrà “14.000 metres al servei de la ciutadania”. Ha assenyalat, a més, que l’edifici comptarà amb espai suficient per al soterrani, a més dels calabossos, fer un pàrquing.

El conveni amb la Generalitat per a la construcció d’aquest nou edifici de justícia es va anunciar el 26 de març de 2018. Després de dos mesos de negociacions, es va concloure que seria l’Ajuntament de Torrent el que duria a terme les labors de construcció. No obstant això, un error va produir retards: “Tots, ajuntament i Generalitat, pensàvem que la parcel·la s’havia cedit a la Generalitat. No obstant això en cap moment es va processar el paper amb la cessió, per la qual cosa estem ara amb això”, ha explicat Ros.

El projecte es troba ara en una segona fase que ha de durar, aproximadament, 4 anys. La primera, ja conclosa, era l’estudi del terreny per al Palau. Ara, l’Ajuntament ha de “traure a concurs la redacció del projecte i adjudicar efectivament les obres abans del 31 de desembre de 2019”. Si els terminis es compleixen, el nou edifici es construirà entre 2020 i 2021.

Ros ha assenyalat que també hi ha una part de la fase en la qual des de Generalitat han d’assenyalar els requisits de l’edifici, com “els metres quadrats de les sales de judici o dels despatxos dels jutges”. L’Alcalde assenyala la importància de l’obra que, encara que encara tardarà anys, serà una gran transformació: “Fins ara no havíem tingut a Torrent una obra de 18 milions d’euros que costarà en total el Palau. Li donarà a la zona nova de la ciutat uns serveis extraordinaris”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =