25n
25N
25N

L'Espai Sanitari Campanar, una "mirada de futur" que comença a agafar forma

Sanitat ja ha anunciat l’inici de les obres del centre de salut i el d’especialitats de Campanar

L'Espai Sanitari Campanar, una "mirada de futur" que comença a agafar forma
24/01/2020 -

Les obres del nou centre de salut Campanar II i el nou centre d’especialitats ja han començat. Així ho ha anunciat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que les ha qualificades de “molt importants per a la ciutat de València”, ja que aquest complex sanitari “suposarà una millora considerable en l’atenció sanitària per als veïns d’aquesta zona”. I és que després del trasllat a Malilla de l’Hospital La Fe, els veïns i veïnes de Campanar es van quedar sense una atenció sanitària de qualitat.

En aquest sentit, la consellera ha indicat que “estem treballant perquè la sanitat valenciana siga equitativa i que tots els ciutadans i ciutadanes reben les mateixes oportunitats. Amb la posada en marxa d’aquestes infraestructures, s’amplien els serveis assistencials, de manera que la població no haja de desplaçar-se a Malilla per a rebre atenció mèdica”.

El centre de salut i el d’especialitats s’emmarcaran dins de l’Espai Sanitari Campanar – Ernest Lluch, que s’està construint per fases. Aquests dos primers, que ahir van començar a construir-se, són els primers d’un complex que comptarà també amb un servei d’urgències, que ja està en funcionament al carrer Joaquim Ballester, i que va realitzar més de 14.800 atencions mèdiques en tres mesos; la creació d’un hospital de crònics i llarga estada; un centre de rehabilitació integral ambulatori; un centre de trobada de pacients de salut mental; quatre hospitals de dia per a l’atenció de trastorns mentals; un centre d’estudis en salut i gènere; una escola de salut; i una casa del pacient.

Així mateix, l’Espai Sanitari Campanar es completarà amb l’ampliació del pàrquing subterrani, així com amb la creació d’un parc urbà, en l’exterior, que connectarà l’espai entre les infraestructures sanitàries. En aquest sentit, el president de la Generalitat, Ximo Puig, subratllava que aquest projecte representa “una nova mirada de futur sobre la Sanitat. En aquests moments es comença a desenvolupar un projecte de reconstrucció del que serà l’escenari d’una part fonamental de la nostra sanitat. Un projecte ambiciós que atendrà a quasi 300.000 persones“.

El futur centre de salut de Campanar, que tal com es preveu atendrà una població de 31.000 habitants, comptarà amb 34 consultes de medicina de família, 6 consultes pediàtriques, una unitat d’odontologia preventiva, una sala d’extraccions, tractaments i cures. A més, disposarà d’una àrea de cirurgia menor ambulatòria, una àrea maternal, una àrea de rehabilitació, una àrea de salut sexual i reproductiva, una àrea de salut mental i una àrea de prevenció precoç del càncer de mama. Finalment, per a l’atenció de les urgències, aquest centre comptarà amb un Punt d’Atenció Continuada amb 6 consultes d’urgències i una sala de raigs X.

D’altra banda, el centre d’especialitats serà l’únic amb radiologia TAC. Però, a més, comptarà amb ressonància magnètica i cirurgia major ambulatòria amb quatre quiròfans, i disposarà dels serveis d’especialitats de rehabilitació, salut sexual, salut mental, garbellat de càncer de mama, radiologia, endoscòpies, i un PAS. En concret, aquest centre atendrà una població de 250.000 habitants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =

escalante
Informacion coronavirus