25n
25N
25N

CaixaForum, un abans i un després en la cultura de la Comunitat Valenciana

Les obres d’aquest nou espai en l’Àgora començaran aquesta primera setmana de març

CaixaForum, un abans i un després en la cultura de la Comunitat Valenciana
02/03/2020 -

“CaixaForum València marcarà un punt d’inflexió en l’estratègia cultural de la Comunitat Valenciana”. Amb aquestes paraules, el president de la Generalitat, Ximo Puig, feia referència a una de les iniciatives més esperades, que dotaran de vida permanent a l’Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Una nova fita històrica cultural per a la ciutat – com en el seu moment va ser l’IVAM o el MuVIM – que posicionarà València en un referent avantguardista.

Tal com van anunciar des de la Fundació La Caixa, les obres començaran aquesta primera setmana de març, i la previsió és que tinguen una duració de dos anys. Així, fins al 2022, valencians i visitants no podran gaudir d’aquest contenidor cultural que albergarà, en els seus 6.500 metres quadrats, dues grans sales d’exposicions, un auditori per a 300 persones, aules polivalents, un espai familiar i educatiu, una llibreria i un restaurant.

“La ubicació del CaixaForum dins de l’Àgora és tot un símbol que exemplifica la posada en valor d’unes infraestructures que es van construir amb un gran esforç econòmic per part de la Generalitat, però que estaven buides de continguts”, explicava Ximo Puig. No obstant això, i després de l’acord aconseguit en 2018 entre la Generalitat i La Caixa, aquest edifici dissenyat per Calatrava s’omplirà d’activitat.

El nou CaixaForum ha sigut dissenyat per l’estudi d’arquitectura Cloud 9, dirigit per Enric Ruiz-Geli, i destaca per la seua sostenibilitat ambiental. Aquest projecte pretén potenciar el concepte original de l’edifici de l’Àgora, com un espai per a la reflexió i una gran superfície oberta al diàleg i l’activitat cultural.

A més, el nou CaixaForum promourà la circulació de visitants per altres espais rellevants de la Ciutat de les Arts i les Ciències, com el Museu de les Ciències o l’Hemisfèric. I és que cal destacar que, en 2019, més de 7 milions de visitants es van acostar fins als centres CaixaForum i CosmoCaixa, així com a les exposicions itinerants de La Caixa.

Sens dubte, un reclam més per a la ciutat que continuarà impulsant un turisme de qualitat, al mateix temps que amplia l’oferta de València, marcant un abans i un després en la cultura de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 1 =