25n
Orgull
Orgull

Arranca el judici contra Maje, la 'vídua negra de Patraix', tres anys després del crim

Arranca el judici contra Maje, la 'vídua negra de Patraix', tres anys després del crim
14/10/2020 -

El judici contra María Jesús M.C., la coneguda com a ‘vídua negra de Patraix’, i el seu examant, Salvador R.L., tots dos acusats de matar al marit d’ella l’agost de 2017 en un garatge de Patraix, arranca aquest dimecres en l’Audiència de València tres anys després que es cometera el crim.

La vista contra els acusats, que treballaven en el mateix hospital de València, ella com a infermera i ell com a auxiliar, comença aquest dimecres, 14 d’octubre, i s’estendrà fins al dia 29. La primera sessió es destinarà a l’elecció del jurat popular i a la lectura dels escrits de qualificació i intervenció de les parts.

La Fiscalia reclama provisionalment 22 anys de presó per a María Jesús i 18 per a Salvador, acusat de ser l’autor material del crim. En el cas d’ella, la pena sol·licitada és major en contemplar-se l’agreujant de parentiu. A més de les penes de presó, sol·licita indemnitzacions de 250.000 euros –a les quals tots dos processaments han de fer front solidàriament– per als pares i germà del mort.

L’interrogatori dels acusats, detinguts cinc mesos després del crim, es produirà el dia 15. Les seues versions han anat canviant al llarg del procediment. En el cas de Maje –així li cridaven a María Jesús–, quan va ser detinguda va confessar que va participar en la planificació del crim, però dos dies més tard, davant el jutge, es va retractar i va assenyalar que no va ser així. Va indicar que el que va dir als agents va ser perquè estava molt nerviosa i no havia entés la pregunta que se li havia formulat.

En el cas de Salva, davant la Policia va afirmar que havien sigut els dos, però després va decidir assumir tota la responsabilitat i exculpar a Maje. Davant això, es va realitzar un acarament però cap va voler declarar en aqueix moment. Any i mig després del crim, Salva va assegurar que va parlar en diverses ocasions amb la seua examant de com matar a l’enginyer, de 36 anys, i va afirmar que va ser ella la que li va donar les claus de l’aparcament on va matar a la víctima.

En tot aquest temps fins a arribar a judici també han eixit a la llum una sèrie de cartes que li va escriure Maje a Salva abans del crim en les quals li deia coses com “El vaig veure… Allí estava… Somrient, amb els ulls brillants des del control d’infermeria de la tercera planta (…) M’agradava, m’atreia, ho desitjava!!! (…) La seua olor, la seua presència, la seua “mechita” caient, la seua gorreta…”. I agregava: “Em pose presumida quan ve, coqueta. M’anima que vinga a planta i veure-ho… i passar pel seu costat… “està el degotador de Ringer buit” em diu i jo pense… uff perquè omple-m’ho tu però no te’n vages ja!”.

En les cartes també descrivia la seua relació: “És la història d’amor més autèntica i apassionant que he viscut i la gent puga escoltar”. “Aquesta carta és una declaració d’amor cap a tu, et vull per damunt de qualsevol obstacle, de qualsevol inconvenient, et vull perquè m’omplis de vida i em fas sentir la dona més important del món. La teua Maje, la teua bruixa, la teua lletja… Però al cap i a la fi… teua!”, li afirmava.

En la causa també figura un informe de la Policia que descriu que Maje va tindre fins a tres amants mentre estava casada amb Antonio: Salva; Tomás –amb qui va estar uns 11 mesos abans de casar-se amb Antonio–; i Jose –un publicista amb el qual va passar la nit del crim i amb el qual es va anar a viure després–. Apunta també que després de la mort d’Antonio, mentre estava amb Jose, va tindre una “aventura sexual” amb un xic de Barcelona, Sergio.

En relació amb Tomás, li va confessar que havia pensat a posar fi a la vida del seu espòs dos mesos abans del crim. “Vull que es muira, li desitge un malament, això ho pagarà car”, afirma en missatges de Telegram a Tomás, datats el 4 de juny de 2017, i incorporats al procediment.

Segons la declaració de Tomás davant la Policia, tots dos van mantenir una relació estable com a parella des de maig de 2016 fins a març de 2017, quan ella li va dir que no anava a separar-se d’Antonio, sobre el qual a més es va inventar la farsa que tenia càncer.

A partir de març de 2017, la parella d’amants va continuar veient-se i mantenint relacions sexuals fins a octubre d’aqueix any, moment en què van deixar de veure’s perquè ella li deia que tenia molta faena amb les guàrdies a l’hospital en el qual treballava i amb les “mongetes” que el gestionaven.

DES DE 2015 I PROBLEMES CONJUGALS

Maje va iniciar una relació amb la seua examant a la fi de 2015, després d’haver contret matrimoni amb la víctima, segons recull l’escrit fiscal. L’acusada li va contar que tenia greus problemes conjugals amb el seu marit i, fins i tot, que aquest li havia arribat a maltractar físicament i psicològicament.

Entorn de juny de 2017, sempre segons el mateix escrit acusador, Maje va decidir posar fi a la vida del seu marit i va preguntar a Salvador si ho faria per ella, al que va respondre afirmativament. A partir d’eixe moment, tots dos van convenir que l’assassinat el duguera a terme ell i que seria en el garatge de l’habitatge, quan la víctima anara a recollir el seu cotxe per a anar a treballar.

Per a dur a terme el crim, Salvador va comprar al juliol un ganivet de 15,5 centímetres de fulla, de 4 centímetres d’ample i d’un sol tall. Al seu torn, María Jesús li va facilitar informació sobre el número de plaça d’aparcament, la marca del cotxe i la placa de la matrícula. També li va donar una clau de l’única porta d’accés de vianants perquè poguera accedir al garatge i esperar-lo allí per a assassinar-li.

La data acordada per a matar a la víctima va ser el 16 d’agost de 2017. María Jesús, amb la finalitat que el pla tirara avant i que el seu marit estacionara el cotxe en la seua plaça i no en l’exterior, com feia quan estava ocupada pel seu vehicle, li va fer creure que la nit del dia 15 la plaça estaria lliure perquè tenia guàrdia a l’hospital, alguna cosa que no era cert.

El matí del 16 d’agost, Salvador es va desplaçar fins a l’habitatge, es va introduir en el garatge usant les claus de Maje i, després de localitzar la plaça, va esperar a la víctima. Quan va arribar, entorn de les 7.40 hores, va eixir del seu amagatall i el va abordar sobtadament clavant-li el ganivet fins a sis ocasions. Finalment ho va matar.

A continuació, Salvador va ser a un traster que utilitzava a València, es va canviar de roba, va tirar la que portaven en el moment del crim a un contenidor i es va desfer del ganivet llançant-lo a un pou d’un terreny de la seua propietat situat en el municipi valencià de Riba-roja de Túria.

Unes hores més tard, al voltant de les 13.30 hores, Salvador i Maje es van reunir en el domicili de la germana d’ella i ell li va relatar els detalls del crim. El cadàver de la víctima va ser trobat per un usuari del garatge entorn de les 15.30 hores del mateix dia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + 4 =