25n
25N
25N

La construcció del carril bici de Primacial Reig i la millora del d'avinguda del Port començaran al novembre

La construcció del carril bici de Primacial Reig i la millora del d'avinguda del Port començaran al novembre
25/09/2019 -

Les obres de construcció del carril bici de l’avinguda Prevalgut Reig i les de millora del de l’avinguda del Port entre Serreria i J.J. Dómine arrancaran al novembre, segons ha informat l’Ajuntament de València en un comunicat.

Aquest pròxim divendres, 27 de setembre, està previst que s’aprove en la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València l’adjudicació dels dos carrils bici. Les empreses adjudicatàries han sigut BECSA SAU en el cas del carril bici de l’Avinguda del Port, per un import total de 274.046,85 euros, i Pavasal en el cas del carril bici de l’Avinguda de Primado Reig, per un import total de 467.243,92 euros.

Després de l’adjudicació, en un termini màxim d’un mes es formalitzarà el contracte perquè, posteriorment, en qüestió d’una setmana, es done començament a les obres. És a dir, les obres, si tots els terminis concorren amb normalitat, començaran al novembre o fins i tot abans. Tots dos projectes han sorgit de la ‘Consulta Ciutadana d’Inversions en Barri 2018′.

El de Primacial Reig comptarà amb 2.400 metres de longitud, bidireccional i tindrà 2,5 metres d’ample. Connectarà l’avinguda Constitució amb Blasco Ibáñez passant per l’avinguda Catalunya. Circularà pegat a la vorera, per la qual cosa el carril EMT-Taxi es desplaçarà i les parades d’EMT disposaran d’un pas de vianants elevat -a nivell de vorera- perquè les persones usuàries de l’autobús puguen creuar el carril bici en condicions de seguretat i accessibilitat.

Una altra singularitat d’aquest projecte és que, a l’altura de l’avinguda Constitució, quan circule paral·lel a la rampa del pas inferior, el carril bici passarà a ser ciclocarrer. En el seu recorregut, connectarà amb els carrils bici de l’avinguda Constitució, Almassora, Cavanilles, Dr. Gómez Ferrer i Blasco Ibáñez.

AVINGUDA DEL PORT

De la mateixa manera, al novembre s’iniciaran les obres per a baixar a la calçada el tram ja existent entre Serreria i J.J. Dómine, de 535 metres, bidireccional i 2,5 metres d’ample.

Des de Mobilitat Sostenible s’ha explicat que “es corregirà així, a la fi, almenys en aqueix primer tram, la fallida i molt costosa actuació realitzada en l’avinguda en 2006, la qual cosa recuperarà espai per als vianants, mantindrà la zona d’estacionament, i quedaran tres carrils per al trànsit motoritzat i dos per a la circulació en l’eix ciclista, ara segregada de l’espai dels vianants”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − 1 =