25n
Orgull
Orgull

Iniciativa-Compromís acorda convocar el seu Congrés per a seguir marcant el rumb de la política valenciana

Iniciativa-Compromís acorda convocar el seu Congrés per a seguir marcant el rumb de la política valenciana
12/06/2021 -

Iniciativa del Poble Valencià-Compromís ha celebrat este matí a València reunió de la seua Mesa Nacional en què, entre altres qüestions, s’ha acordat convocar Congrés ordinari en els pròxims mesos i s’ha aprovat el Pla Estratègic ‘Objectiu 2023’.

Els assistents a la Mesa han iniciat la jornada guardant un minut de silenci per mostrar la seua repulsa pels darrers casos de violència masclista i violència vicària que han colpejat la nostra societat.

En una reunió en què s’ha posat de relleu que hui se celebren dos anys de la signatura a Alacant del segon Pacte del Botànic, els membres de la Mesa Nacional han acordat la celebració del 6é Congrés d’Iniciativa en els pròxims mesos, en una data encara per fixar. En este sentit s’han constituït les comissions encarregades de preparar el Congrés, que “serà una gran ocasió per avançar en obertura, participació, debat i consolidació organitzativa del partit i de la coalició”.

“El 6é Congrés serà l’oportunitat de continuar construint un partit més obert, mes coordinat i millor preparat, més feminitzat, on els valors, l’esforç, la implicació i el treball de les seues persones siga la referència del projecte, del seu funcionament, per ser exemple i referent d’allò que volem projectar cap a la societat, seguint marcant el rumb de la política valenciana”, s’ha assenyalat des de la formació ecosocialista.

En relació al Pla Estratègic aprovat hui des de la formació ecosocialista s’ha volgut destacar que “en el context de volatilitat política en què viu la nostra societat s’ha de posar en valor el cas d’Iniciativa del Poble Valencià i de la seua innegable influencia al si de la coalició Compromís, que en tan sols 14 anys de vida, hem aconseguit contra totes les enquestes, capgirar la política valenciana i la realitat de la vida de moltes persones”.

“L’indiscutible lideratge social i electoral de Mónica Oltra, les polítiques valentes i obertes dutes a terme, el treball, la coherència i la persistència en la defensa de totes les persones que viuen al nostre territori, indistintament a qualsevol factor o qüestió, han sigut elements fonamentals que ens han portat fins ací. No obstant, per consolidar el projecte, hem d’enfortir Iniciativa. Ser més útils encara en la construcció i consolidació política del que representem i com influïm en la societat a través del projecte plural i transversal que representa Compromís”, assenyala el document.

Este Pla estratègic, que ha sigut defés pels portaveus del partit Mireia Mollà, Miquel Real i Paco Garcia, qui també han moderat el debat al respecte, marca com a objectiu cabdal d’Iniciativa “enfortir Compromís com una opció transversal capaç de visualitzar que vertaderament representem a la immensa majoria del nostre poble, que ens permeta continuar aprofundint en la implementació de les polítiques que vam iniciar en el 2015 per construir una societat més igualitària, justa i sostenible, i sobre tot poder donar la millor resposta a la crisi social, econòmica i sanitària ocasionada per la COVID 19”.

En el document també s’incideix en què la pandèmia de la COVID-19 ha demostrat, una vegada més, la importància de comptar amb serveis públics forts, universals i ben finançats, i comptar amb un teixit empresarial productiu propi que garantisca la no dependència de països tercers en qüestions de primera necessitat i estratègiques. Els serveis públics estan garantint una atenció de qualitat al conjunt de la ciutadania en una emergència sanitària, econòmica, ecològica i social sense precedents. Suposen, a més, una garantia d’igualtat on totes les ciutadanes i ciutadans tenen els mateixos drets, són una garantia de no deixar a ninguna persona darrere, són la Vacuna Social. Front aquest reforçament de l’Estat de Benestar, els plantejaments neoliberals de la dreta reaccionaria i les opcions polítiques al costat dels poders fàctics estan teixint tots aquells discursos necessaris perquè aquesta crisi la paguem els i les de sempre.

Finalment la Mesa Nacional d’Iniciativa-Compromís ha donat el seu vist-i-plau, per assentiment, l’existència d’un corrent intern.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 6 =