25n
25N
25N

S'inicien les labors de prospecció amb georadar en el cementeri de Llíria per a localitzar fosses comunes

Aquests treballs formen part del projecte impulsat per l’Ajuntament per a detectar i identificar les restes de víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura

S'inicien les labors de prospecció amb georadar en el cementeri de Llíria per a localitzar fosses comunes
01/03/2021 -

L’Ajuntament de Llíria ha iniciat hui les labors de prospecció amb georadar per a localitzar fosses comunes en el cementeri de Llíria. Aquests treballs s’emmarquen dins del projecte per a la detecció de les restes de víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura impulsat pel consistori, per al qual ja compta amb una subvenció de 10.000 euros de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Des de l’Àrea de Memòria Històrica de l’Ajuntament, en col·laboració amb l’Agrupació de Familiars i Víctimes del Franquisme ‘Cementeri de Llíria’, s’ha fet un treball de recerca per a identificar a les víctimes, un procés que encara continua obert.

A través d’aquesta investigació, el Comissionat de Memòria Històrica ja té constancia que, en les fosses de terra, es troben les restes de fins a 248 persones assassinades: 114 d’elles mortes a l’Hospital Militar, altres 21 a la presó comarcal del Remei i 113 executades de manera sumària.

Una vegada finalitzen les tasques de geolocalització, que es duran a terme durant els pròxims dies, es procedirà a la planificació i realització dels treballs d’excavació arqueològica.

L’alcalde de Llíria, Manolo Civera, i la regidora Consuelo Morató han acudit al cementeri municipal a comprovar l’avanç dels treballs al costat de Sergio García, president de l’Agrupació de Familiars i Víctimes del Franquisme ‘Cementeri de Llíria’, i Lola Celdá, presidenta de la Mancomunitat.

El primer edil ha manifestat la seua satisfacció per l’inici d’aquest projecte, “que tracta d’oferir un merescut acte de reparació pública i justícia a totes les víctimes d’aquells anys negres de la nostra història”. En aquest sentit, ha volgut agrair també tot el treball que està realitzant el personal del consistori.

Per part seua, Consuelo Morató també ha recalcat que “l’objectiu final d’aquest projecte és l’exhumació i dignificació de les víctimes”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 4 =