25n
25N
25N

El 57% dels ingressos de les empreses valencianes del sector de videojocs prové de fora d'Espanya

El 57% dels ingressos de les empreses valencianes del sector de videojocs prové de fora d'Espanya
13/06/2018 -

El 57% dels ingressos de les empreses valencianes del sector de videojocs prové de fora d’Espanya, i només el 17% de la plantilla d’aquestes signatures són dones. Aquestes són algunes de les principals conclusions que es desprenen del Llibre Blanc del desenvolupament de videojocs a la Comunitat Valenciana 2018, presentat aquest matí al centre d’innovació Las Naves.

Durant l’any 2017, la indústria del videojoc va facturar a la Comunitat Valenciana 10,1 milions d’euros i va emprar a 466 professionals de manera directa en un sector el creixement del qual s’ha vist accelerat en els últims anys. Huit de cada deu empreses no existien ara fa 10 anys, i el 47% de les empreses han nascut durant els últims 5 anys.

El regidor d’Innovació, Berto Jaramillo, ha explicat el creixement del sector i l’impuls que se li ha donat des d’institucions públiques com el centre d’innovació Las Naves: «S’ha potenciat la presència de les i els desenvolupadors valencians en esdeveniments de referència. S’han creat esdeveniments que ja són referents dins de la creació indie com el València Indie Summit, que va reunir en Las Naves a 500 estudiants i professionals dels videojocs. I s’ha donat suport a les associacions d’estudiants i de professionals del sector buscant la fortalesa d’una comunitat que aprofite les sinergies, donant com a resultat el naixement del grup de treball de creació digital Cercle Valencià del Videojoc».

Per la seua banda, el conseller d’Educació, Recerca, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha reconegut el potencial d’aquest sector: «Quan elaborem el Pla Fes Cultura, ja vam entendre que el sector del videojoc seria necessari per a construir una política cultural valenciana que fóra motor industrial, font de recuperació i innovació econòmica i també de millora de la competitivitat. Entre les mesures contemplades fins a 2020 figuren plans formatius i de suport a les empreses del sector».

En la seua intervenció el president de DEV, Luis Quintans, ha ressaltat que la indústria «necessita iniciatives tant públiques com privades que canalitzen, acompanyen i facen créixer la important pedrera de gran talent que s’està generant. L’ecosistema que s’ha creat a la Comunitat Valenciana representa el brou de cultiu ideal perquè es generen els casos d’èxit que la nostra indústria necessita per escometre grans produccions que ens posicionen en el lloc que mereixem».

El regidor Berto Jaramillo ha conclòs al·ludint al foment de vocacions tecnològiques entre xiquetes, joves i dones «és una aposta fonamental per a Las Naves. En aquest sentit estem especialment satisfetes pel recent inici de la col·laboració amb FemDevs, l’associació que lluita per la defensa i inclusió de les dones en la indústria del videojoc».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − quatre =

CCCC
torrent