25n
25N
25N

L'ingrés mínim vital podrà sol·licitar-se a partir del pròxim dia 15

L'ingrés mínim vital podrà sol·licitar-se a partir del pròxim dia 15
13/06/2020 -

A partir d’aquest dilluns, dia 15, ja podrà sol·licitar-se l’ingrés mínim vital, una prestació econòmica no contributiva de la Seguretat Social, aprovada pel Govern d’Espanya amb l’objectiu de reduir la pobresa i fomentar la inclusió social.

Per a sol·licitar aquesta prestació, s’ha posat en marxa un accés multicanal que permetrà realitzar la sol·licitud sense desplaçament, de manera telemàtica en la pàgina web de la Seguretat Social (www.seg-social.es) tant pel mateix sol·licitant com per un representant.

Els canals disponibles per a realitzar les sol·licituds són:

• Formulari a través Seu electrònica de la Seguretat Social, sense identificació electrònica (opció “Sense certificat”)
• Formulari a través de la Seu electrònica de la Seguretat Social, amb identificació electrònica (opcions “Certificat electrònic” o “CL@VE”)
• Correu postal

Per a donar temps al fet que els interessats puguen disposar de la informació i documentació necessàries i evitar la pèrdua de drets, les sol·licituds presentades entre el 15 de juny i el 15 de setembre tindran efectes econòmics des de l’1 de juny de 2020.

Els interessats a sol·licitar aquesta prestació hauran de presentar junt la sol·licitud:

• Acreditació de la identitat (DNI / Document acreditatiu de la identitat o passaport en vigor expedit pel país d’origen o de procedència juntament amb el NIE).
• Acreditació de la residència legal a Espanya (inscripció en el registre central d’estrangers, autorització de residència, targeta d’identitat d’estrangers).
• Certificat d’empadronament col·lectiu i històric on consten totes les persones empadronades en el domicili, i la data d’antiguitat.
• Llibre de família que acredite la filiació de les persones que formen part de la unitat de convivència.
• Declaració responsable d’ingressos i patrimoni.
• Una altra documentació que puga ser necessària en determinats casos (sentència de guàrdia i custòdia, conveni regulador, còpia de la demanda de separació o divorci…).

A més, la Seguretat Social ofereix informació sobre l’ingrés mínim vital a través del telèfon gratuït 900 20 22 22. Igualment, tant en la mateixa web de la Seguretat Social (http://www.seg-social.es) com en Seu Electrònica (https://sede.seg-social.gob.es) es disposa d’un assistent virtual i simulador de l’ingrés mínim vital.

Mesura pionera a Espanya

“És la primera vegada que al nostre país es posa en marxa una mesura d’aquestes característiques per a lluitar contra la vulnerabilitat econòmica que genera desigualtat i falta d’oportunitats en la ciutadania. En aquest moment tan difícil que estem travessant, davant la situació de crisi sanitària, social i econòmica generada per la COVID-19, l’Executiu de Pedro Sánchez continua demostrant que compleix amb els seus compromisos i amb la demanda dels ciutadans i ciutadanes”, ha assenyalat la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero.

L’ingrés mínim vital és “un pas necessari per a lluitar contra la pobresa, especialment la infantil, i la desigualtat. Amb aquesta mesura, Espanya i la Comunitat Valenciana gana en justícia social i, sobretot en dignitat”, ha indicat Calero

La delegada ha recordat que aquesta mesura “se suma a les adoptades per a la protecció de l’ocupació, les empreses i les rendes. Com ha repetit en nombroses ocasions el president, aquest Govern no permetrà que ningú es quede arrere”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + cinc =