25n
Orgull
Orgull

L'informe de la Policia d'Oliva sobre el Figatell desmunta la suposada agressió independentista

L'informe de la Policia d'Oliva sobre el Figatell desmunta la suposada agressió independentista
28/08/2018 -

L’informe de la Policia Local d’Oliva en relació amb la celebració en el municipi del Figatell Sound revela que l’agressió denunciada en xarxes socials on s’afirmava que un home de 75 anys havia patit lesions després de recriminar a uns joves que presumptament havien desplegat una pancarta a favor de la independència de Catalunya, es va produir en el context d’una discussió “en la qual solament van intervenir dos homes” i rebutja l’existència de proclames amb contingut polític.

Així ho assenyala el consistori en una informació penjada en la web municipal, arran de publicar-se que un home de 75 anys havia sigut agredit divendres passat en la localitat quan caminava juntament amb el seu nét pels voltants del festival de música, després de recriminar a uns joves que presumptament havien desplegat una pancarta a favor de la independència de Catalunya, segons van informar fonts de la Guàrdia Civil.

El consistori ha fet públic l’informe de la Policia Local que assenyala una discussió en la qual van intervenir dos homes “el veí d’Oliva i un altre sense identificar en aquest moment i que, segons els testimonis, podria ser de nacionalitat anglesa”. En el transcurs d’aqueixa baralla, el veí va resultar ferit “lleu” en el cap i es descarta la intervenció d’altres persones “més enllà de separar als afectats”.

Quant a la pancarta al·ludida, la Policia Local explica que solament hi ha constància d’una amb reivindicacions feministes “des de l’escenari, sense que conste l’existència de cap altra proclama amb contingut polític per part de l’organització, dels grups musicals ni del públic”.

L’informe, que s’ha fet arribar a la Guàrdia Civil i grups polítics en el consistori, conclou que el concert del Figatell Sound “des del punt de vista de previsió, coordinació, mitjans personals, materials i, especialment, a la seguretat, va ser exemplar. Però va ser més exemplar el comportament cívic, educat i correcte, tant de grups actuants com del públic”.

“Ni tan sols hi havia brutícia en la via pública, es va fer gran ús de papereres i contenidors, i per a miccions es va fer ús de diversos WC portàtils (Poliklin). No va existir botelló en voltants i es va concentrar la gent en Alfonso El Magnànim, composta per una gran diversitat de famílies de totes les edats i adolescents”, afig.

El consistori es reitera en la condemna a l’agressió patida pel veí, “així com a qualsevol tipus de violència” i ha expressat el seu suport al col·lectiu Joves d’Oliva en Moviment “per l’excel·lent labor que han desenvolupat durant les sis edicions del Figatell Sound”.

JOM havia assenyalat en un comunicat en les seues xarxes oficials que l’associació és “pacífica i respectuosa” i no recolzen comportaments d’agressió i entenien que el missatge de la pancarta “de caràcter feminista i en contra de la violència masclista” que havia sigut “malinterpretat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + 1 =