caixa popular

Informe nacional sobre pobresa energètica

I Mostra d’iniciatives locals ‘Lluita contra la pobresa energètica’

Informe nacional sobre pobresa energètica
25/04/2018 -

La Comunitat Valenciana junt amb Castella-la Manxa, Andalusia i Múrcia és una de les autonomies més afectades per la pobresa energètica. Són els resultats del quart informe nacional sobre pobresa energètica presentat aquest matí per l’Associació de Ciències Ambientals (ACA) en el marc de la I Mostra ‘Lluita contra la Pobresa Energètica‘ celebrada en el centre d’innovació Las Naves. Així mateix també s’ha destacat una dada de l’últim informe realitzat sobre pobresa energètica a València en 2016: aquesta afecta a un de cada cinc ciutadans i ciutadanes.

Aquesta mostra, organitzada pel grup de treball sobre la pobresa energètica de la xarxa Connecta Energia de Las Naves, ha comptat amb taules redones, ponències i un espai expositiu de solucions locals contra la pobresa energètica. A més, s’ha exposat el mapatge de la pobresa energètica a València, el bo social i l’impacte que ha tingut en la ciutat, així com experiències d’altres municipis.

El regidor d’Innovació i Energies Renovables de l’Ajuntament de València, Roberto Jaramillo, ha exposat la posició del govern local que “aposta per l’autoconsum i la descentralització. Per a València és una prioritat la lluita contra la pobresa energètica i creiem en una transició energètica cap a un nou model que siga de baix consum, amb energies renovables, que siga més democràtic i més just”.

També ha aprofitat l’obertura de la I Mostra d’iniciatives locals ‘Lluita contra la pobresa energètica’ per a denunciar la situació que viu una part de la ciutadania: “Ens sembla inacceptable que hi haja famílies que hui dia seguisquen barallant i tinguen dificultats per a tenir un servici bàsic. És un dret fonamental i si l’Estat no es vol fer càrrec que descentralitze perquè el puguem fer des dels ajuntaments”.

Aquesta I Mostra de ‘Lluita contra la pobresa energètica’ ha donat a conéixer iniciatives i s’han compartit experiències locals que lluiten contra la pobresa energètica d’altres municipis de l’estat espanyol. Experiències com ara la lluita contra la pobresa energètica des d’una cooperativa a Crevillent (Alacant) o el pla de xoc a través d’un bo a Cadis.

Aquesta primera mostra ha sigut coorganitzada per Enginy-UPV, Cooperativa Elèctrica d’Alginet, ASSIST2GETHER, Fundació Observatori del Canvi Climàtic, Las Naves, Cáritas, AEIOLUZ, IIE-UPV i Plataforma per un nou model energètic (PNME).

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 1 =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris