25n
25N
25N

Al 5,5% del total de llars de València hi ha o hi havia alguna persona amb símptomes de COVID-19

Segons el baròmetre municipal d’opinió ciutadana de l’Ajuntament de València, dels 1.150 entrevistats, el 5,5% dels habitatges de la capital valenciana comptaven amb persones amb símptomes per la COVID-19

Al 5,5% del total de llars de València hi ha o hi havia alguna persona amb símptomes de COVID-19
25/05/2020 -

L’Ajuntament de València junt amb l’Oficina d’Estadística ha presentat en una roda de premsa per videoconferència els resultats del baròmetre fet a la ciutadania de la ciutat, en aquesta ocasió per telefonada, d’acord amb la situació de la pandèmia del coronavirus. D’aquesta manera, es coneix que el 5,5% dels habitatges de la capital valenciana compten o han comptat amb membres amb símptomes de coronavirus. D’aquesta manera, el 60,3% presentava febra, el 4% tos i el 22,2% presentava mal de cap.

Del mateix mode, el 58,7% ha rebut un diagnòstic mèdic, dels quals, el 19,2% ha donat positiu per COVID-19, el 34,6% ha sigut diagnosticat de grip i el 3,8% estava refredat o amb principis de pneumònia. D’acord amb la dimensió sanitària i segons les prevencions sanitàries, el 81% afirma rentar-se les mans sempre tant abans com després d’eixir al carrer; el 62,3% tus i esternuda al colze; el 64,8% declara respectar la distància de seguretat de 2 metres entre persones i el 63,8% afirma utilitzar mascareta fora de casa tapant nas i boca adequadament.

Respecte a la valoració dels entrevistats sobre l’actuació dels diferents actors en la crisi sanitària, els treballadors de Sectors Bàsics encapçalen el rànquing amb un 9,5 sobre deu, seguits per la sanitat pública amb un 9,1 mentre sobre la valoració dels actors polítics, el govern autonòmic del Botànic guanya amb un 5,7 seguit per l’ONU amb un 5,6 i el 5,5 del govern municipal del Rialto encapçalat per Joan Ribó. El govern central de Sánchez aprova pels pèls amb un 5,1 mentre l’oposició a aquest del PP i VOX suspén amb un 3,6 de la mateixa manera que l’oposició al Botànic de PP, VOX i Ciutadans suspén amb un 4,1.

Pel que fa a la situació laboral, el 23,9% afirma haver patit una suspensió temporal d’ocupació (ERTO), el 32,7% ha aplicat el teletreball i el 42,9 s’ha de desplaçar fora de l’habitatge per realitzar les funcions laborals. De la mateixa manera, el 13,2% afirma haver demanat algun tipus d’ajuda o prestació econòmica, siga municipal, autonòmica o estatal per les conseqüències de la crisi de la COVID-19, i un 2,9% encara no ho ha fet, però ho farà prompte. Respecte a aquestes ajudes o prestacions, el 60,5% ha demanat o pensa demanar la prestació per ERTO; el 13,2% per a no pagar la quota d’autònom o la prestació per cessament de l’activitat com a autònom i el 15,1% afirma demanar la prestació per desocupació.

A conseqüència d’aquesta crisi, el 45,3% de les persones entrevistades destaquen un augment de preocupació d’acord amb la pèrdua de treball i/o ingressos, el 41,1% té por a no poder pagar les factures, el 41,8% a perdre el contacte amb familiars i amics i el 49,7% afirma tindre por a contagiar-se de COVID-19. De la mateixa manera, el 32,3% pensa que tardarem entre 2 i 3 anys per a recuperar-nos econòmicament i socialment d’aquesta crisi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − tres =