25n
25N
25N

Els valencians estan prou satisfets per viure a València però es preocupen per l'ocupació i la neteja

Segons l’Infobaròmetre Municipal de novembre, les àrees més valorades són les platges, les festes populars, l’Albufera i els mercats municipals

Els valencians estan prou satisfets per viure a València però es preocupen per l'ocupació i la neteja
05/12/2018 -

La satisfacció de viure a València és de notable alt, però l’ocupació o la neteja preocupen especialment al veïnat. Així ho reflecteix l’Infobaròmetre Municipal d’Opinió Ciutadana de novembre, que el passat dilluns va presentar el regidor de Comerç, Control Administratiu i Espai Públic, Carlos Galiana, i que no sols se centra en la imatge de la ciutat, sinó també en el turisme i la convivència i drets civils, els dos temes seleccionats per a l’ocasió.

Galiana va destacar que “la gestió del Govern de la Nau es manté estable en la percepció ciutadana” i que les platges, les festes populars, l’Albufera i els mercats municipals són les àrees més valorades pels valencians i valencianes que han participat en l’enquesta. D’altra banda, va incidir en el bon resultat del turisme, amb un 92,5% de les persones que el consideren positiu i que posen de manifest “que no existeix turismofòbia a València”.

Respecte a la imatge de la ciutat, el 46% considera que la ciutat està igual en l’últim any i el 35,8% pensa que ha millorat. D’altra banda, a la qüestió de com la imaginen en un any, el 51,7% la preveu igual i el 30,5% opina que millorarà. A més, puntuen amb un 8,4 de mitjana la satisfacció de viure-hi.

La gestió de l’Ajuntament, en canvi, aprova amb un 5,6% de mitjana. En concret, el 25,5 dels enquestats i les enquestades el suspén i el 70,8% l’aproven amb notes que van del 5 al 7, majoritàriament.

Els problemes que més preocupen als valencians

Les àrees que més preocupen als valencians i les valencianes són l’ocupació, per al 18,6%; i la neteja, amb un 18,1%, valorada amb un 5,1 de nota mitjana. En tercer lloc queda el 6,7% de la corrupció i li segueixen el trànsit i l’urbanisme, ambdós amb un 6,6%.

Tal com va explicar Galiana, el que menys preocupa són les platges, amb un 0,1% i un 7 de nota mitjana. Després queda la justícia, que preocupa un 0,2%; la cultura, amb un 0,3%; el medi ambient, amb un 1,6% i les zones verdes, amb un 1,9% d’enquestats preocupats.

A més, les festes populars, l’Albufera i els mercats municipals són les més valorades, amb un 7, altre 7, un 6,8 i un 6,7, respectivament. El turisme també ha triomfat en aquest infobaròmetre, ja que el 92,5% de les persones considera que és positiu per a la ciutat.

En canvi, l’enquesta mostra que els aparcaments públics estan suspesos per part de la ciutadania, amb una nota de 4,7. En concret, el 51,5% valora que han empitjorat i el 41,1% els veuen “igual”. Per aquest motiu, el regidor va anunciar la pròxima habilitació d’aparcaments públics en quatre solars municipals: als carrers Flor de Maig, en Quatre Carreres; Pere Delmonte, en Benicalap; Nino Bravo, al costat de la Ciutat de la Justícia; i plaça Vicent Castell Marqués, en l’Olivereta.

Respecte a la convivència i els drets civils, els votants consideren amb un aprovat just (5,1) l’ajuda de les persones a uns altres. En aquest sentit, les dades mostren que la concepció és que el 37,6% té menys disposició, el 35% té la mateixa i el 23,6% té més que abans.

En qüestions relacionades amb la convivència en el seu barri, la majoria assegura que en els últims tres mesos mai han vist actes de gamberrisme (59,8%), consum de drogues (56,7), agressions entre joves i menors (72,1%), prostitució (93%), robatoris (71,2%) ni maltracte animal (91,8%).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 7 =

bombers
Valencia activa